Påskgodis , baka roliga cakepops!

påskgodis

Påskgodis , baka roliga cakepops!

Nu har vi verkligen kommit igång med påskpysslet här på sidan. Vi fortsätter med att baka hemmagjort påskgodis i form av ”kakklubbor” cakepops. Insidan på klubborna består av vanliga smaskiga chokladbollar, som vi försökt att få till som påskharar…vissa blev mer likt påskkatter eller andra fantasifulla djur. Häng med! Hoppas du får lite inspiration till att baka dina egna påskharar!

påskgodis

Påskgodis, baka roliga cakepops

Ingredienser/Material: chokladbollssmet, cakepops pinnar (Panduro) sugrör (Clas Ohlson), vis sockerpasta, rosa marsipan, mandlar, mörk/vit blockchoklad (Ica), glasburk (ÖB), Godis i burken (Ica), kakdekorationer (Oetker).

påskgodis

Chokladbollar (Recept från Per Morberg)

Gör så här:

 1. Rör ihop alla ingredienser utom kaffet och kokosflingorna i en skål.
 2. Tillsätt kaffet och rör till en tjock smet.
 3. Forma smeten till bollar, 3–4 cm i diameter, och lägg dem på ett fat. Ta gärna hjälp av en sked så blir det lättare att få bollarna runda.

Påskgodis: Påskhare

 1. Gör chokladbollar enligt receptet ovan, om smeten är mjuk lägg in bollarna i kylen en stund så att de blir hårda.
 2. Smält mörk blockchoklad ( det är bäst att dekorera med! Jag använde dock Marabous mörka choklad, och där för blev det lite för tjock klumpig chokladsmet, därav det mindre proffsiga resultatet.
 3. Doppa ena kortsidan i lite choklad och tryck fast i chokladbollen som ett öra, tryck fast en till mandel som öra.
 4. Sätt i en kakpinne (cakepop pinne) eller ett halvt sugrör i haren. Ställ in i kylen för att stelna.
 5. Smält mer choklad, doppa hararna i mörk choklad och låt stelna, ställ på tork i en kartong med hål i eller ett glas. Man kan också sätta i pinnen i efterhand, då låter man påskhararna torka på bakplåtspapper, och stoppar sedan i pinnarna när chokladen stelnat helt.
 6. Dekorera med ett strösselhjärta till nos, och två sockerkulor som ögon.

Påskhare med strössel, och marsipanöron

 1. Rulla chokladbollarna i ministrösselkulor
 2. Rulla två bitar rosa marsipan till harens öron, se bild. Rulla en liten kula till nos. Låt stelna något så står öronen mycket bättre.
 3. Smält lite vit choklad i micro eller över vattenbad. Doppa marsipannosen i lite vit choklad och tryck fast på huvudet, doppa en liten pärlemorkula i choklad och tryck fast på nosen. Gör likadant med ögonen.
 4. Öronen kan vara något svårare (låt stelna längre eller använd sockerpasta för ett mer hållbart resultat) Doppa öronen i vit choklad och tryck fast på huvudet. Klart!

Påskhare med öron av sockerpasta

 1. Börja med att rulla bollarna i strössel eller doppa dem i mörk choklad, låt stelna.
 2. Tillverka öron av vit sockerpasta, med lite rosa sockerpasta/marsipan i mitten av varje öra. Rulla en kula till nos. Låt stelna, det tar någon timma.
 3. Smält lite vit choklad, tryck fast öron, nos och ögon, låt stelna i kylen.

Här är ett litet galleri, av vårt första chokladpyssel! Det här pysslet är kul att göra tillsammans med barnen, prova! Ett tips är att ställa alla klubborna i en fin glasburk som är fylld med påskgodis, då står de stadig.

Lycka till!

Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen