Oreo cake pops

oreo cake pops

Oreo cake pops

Till Påsken ville vi göra något extra kul till fikabuffén! Påskharar som cakepops, med Oreokakor som grund, var en kul idé som vi hittade på nätet. Receptet har vi förenklat, då vi inte hade alla chokladformar som krävdes till hararna. De här gulliga Cakepopsen är extra fina att ha till dop, barnkalas eller andra trevliga kalas! De är fina att dekorera med, söta och goda i smaken! Speciellt barnen gillar Cakepops gjorda av kakor, ingen grädde och andra konstigheter!

oreo cake pops

oreo cake popsOreo harar

oreo cake popsOreo cake pops

Ingredienser: Oreokakor (Ica), sockerkulor (Oetker) sugrör (Clas Ohlson), vit candy melt(eller vit choklad), ätbara ögon, sidenband, rosa livsmedelsfärg (Panduro).

Oreo cake pops

Gör så här:

  1. Börja med att dela kakorna.
  2. Smält några candy melts (eller vit choklad). Doppa ett sugrör i den smälta chokladen.
  3. Tryck fast sugröret i Oreokrämen. Lägg på den andra kakdelen, försiktigt, de går lätt sönder.

Oreo harar

  1. Smält candy melts över vattenbad, låt svalna något om massan blir för varm. Då är det lättare att få chokladen att fastna på kakan.
  2. Doppa kakan snabbt i chokladmassan. Låt torka i  exempelvis en äggkartong som jag preparerat med hål. Doppa ännu en gång, för ett vitare resultat.
  3. Spritsa nu öron och runda kinder med en spritspåse och tyll med smal topp. Låt torka.
  4. Färga lite socker med rosa livsmedelsfärg. Pensla nu mitten av örat med lite chokladmassa, strö det rosa sockret i mitten av örat.
  5. Sätt fast ögon, kinder, och sockerpärla som nos, med lite smält chokladmassa. Det är väldigt bra att använda en lite pensel till detta.
  6. Doppa nedersta delen av örat i lite chokladmassa, och sätt fast på kakan. Det här var den svåraste momentet, att få fast öronen. Tag exempelvis en tandpetare, för att hålla upp örat medan det torkar fast i kakan. Klart!

Det går ju att göra massa fina djur av Oreokakor som grund! T.ex katter, hundar, hästar, grisar…det är bara fantasin som sätter gränser. Lycka till!

/Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen