Nyttigt godis: Granatäppelplopp
Hej! I vårt kök så är det alltid någon som står och pysslar och bakar! Idag har min äldsta tjej och hennes kompis bakat lite nyttigt godis, frukt och choklad är en toppenkombination! Det här receptet är verkligen enkelt Godiset är supergott! Prova!
Granatäppelplopp
Allt du behöver för att göra godiset är valfri choklad och ett granatäpple. Ett riktigt nyttigt och naturligt godis, helt utan konserveringsmedel!
För att slå in dem lite fint, så har jag använt snygga cupcakes formar och cellufanpåsar från Lagerhaus, etiketter och sidenband är från Panduro. En perfekt liten ”gåbort-present” till godisälskaren eller hälsomänniskan!
Nyttigt godis: Granatplopp
Ingredienser:
- 200 gr mörk choklad (jag använde blockchoklad, då den blir hård och glansig när den stelnat, och mindre kladdig än vanlig choklad.)
- 1 granatäpple
Gör så här:
- Börja med att dela granatäpplet i fyra delar och plocka ut kärnorna. Tips! Lägg gärna granatäppeldelarna i en bunke med vatten, så lossar kärnorna lättare från skalet.
- Lägg kärnorna att torka en liten stund på hushållspapper.
- Smält chokladen i micro eller över vattenbad.
- Lägg ner kärnorna i chokladen, och rör runt.
- Lägg upp varje chokladdoppad kärna på bakplåtspapper, låt stelna, klart!
Gåbort-present: Granatplopp
- Lägg Granatäppelploppen i ett par cupcakesformar.
- Placera formarna i en cellufanpåse.
- Skriv på etiketten, och knyt ihop med ett fint band.
Förvara gärna dina plopp svalt, och bör ätas inom en vecka, eftersom det är chokladdoppad frukt.
Ha en jättefin dag!
Kram Katarina