Mördegskakor med stämplar

mördegskakor

Mördegskakor med stämplar

Bakhyllorna fullkomligt exploderar av nya roliga bakgrejer, och det är ju så kul att testa nya saker och nya recept. Min äldsta dotter är jätteintresserad av allt inom bakning just nu, så det är man så tacksam för då jag inte hinner baka lika ofta just nu! Men det är ju väldigt gott att äta!  Så idag har hon testat att baka spröda mördegskakor med stämpeltryck! De här fina bakstämplarna köpte vi för länge sedan, men har helt enkelt glömt att testa dem! De fick helt klar godkänt i testet! Lätt och roligt!

mördegskakorMördegskakor med stämplar

Vi har använt recept på spröda och härliga mördegskakor från Leilas bakbok

Recept till ca 25 st kakor

150 gram kallt smör
4 dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
1/2 msk kallt vatten
1 ägg

Gör så här:
(ugnstemperatur 175 grader)

  1. Tärna ner smöret- och vänd ner resten av ingredienserna och arbeta ihop till en deg.
  2. Ställ kallt i kylskåp i 30 minuter.
  3. Ta fram en fram bakplåtspapper och kavla ut så tjock / tunt du vill och tryck ut runda cirklar, har du inte en sådan här form så går det säkert bra med en vanlig pepparkaksform också.
  4. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem i 5- 10 minuter tills de bakats klart ( de ska inte bli gyllenbruna ) då blir de för hårda.
  5. Ta ut dem och stämpla dem genast, låter man dem blir lite för gräddade är det svårt att få till stämplarna.

mördegskakor
De här kakorna är absolut godast när man äter dem nygräddade med ett glas kall mjölk till! Testa att doppa kakorna i krämig Nutella, supergott!

Ha det bra! /Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen