Sega härliga Hallonrutor
Till sommaren brukar jag alltid baka hallonrutor, det här receptet har jag bakat såå många gånger, och det är så enkelt att göra och smakar underbart! En riktigt toppenkaka att ha i frysen också!
Sega härliga Hallonrutor
Receptet kommer från en bakbok jag har hemma, men här har jag hittat ett likadant hos bloggen ”Jennys bakblogg” istället för flagad mandel, har jag grovhackat vanlig mandel och strött över kakan, det ger lite extra crunch!
Ingredienser:
- Smör och ströbröd till långpannan( ugnsplåt) . Eller så lägger du bara ett bakplåtspapper i en ugnsplåt.
- 200 gram smält smör
- 4 stycken ägg
- 5 dl strösocker
- 6 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 100- 150 gram mandelspån el. Hackad mandel
- riven vit choklad (blir gott även utan)
- 400 gram hallon / blåbär (frysta går bra. )
- Garnering florsocker
Hallonrutor – Gör så här:
- Ställ ugnen på 175 grader.
- Börja med att smälta smöret, låt svalan något. Smörj långpannan och bröa eller lägg bara bakplåtspapper i en ugnsform.
- Rör sedan ner ägg, mjöl , socker och vaniljsocker.
- Häll ut smeten i pannan, strö över bären och mandelspånen/eller hackad mandel, och ev. Riven vit choklad.
- Grädda i ca 30- 45 minuter ( beroende på ugn ), tills kakan är gyllene. De får gärna vara lite lättare gräddade, för då blir de sega!
- Kan med fördel serveras med fluffig grädde
Nu ska jag ut i blåbärsskogen igen, så då måste jag testa att baka kakan med bara blåbär!
Lycka till! /Katarina