Måla och inreda friggebod

Välkomna hit alla nya följare! Till helgen kommer jag att vara gästbloggare hos @planbokssmart på Instagram och även på hennes blogg! Är så tacksam för att hon frågade mig, Plånbokssmart tipsar om pyssel, bakning, restips, återbrukspyssel och massor av annat! Bra sparande i vardagen helt enkelt! Den här sommaren har varit och är fortfarande fantastiskt härlig med sol och långa semester! Dock har det blivit lite pyssel här på bloggen, men håll ut kära följare, jag har massor av att dela med mig till hösten! Vill ni ha lite sneakpeak vad jag/vi pysslar med, så följ mig gärna på Instagram med namnet @diysweden . Idag visar jag några bilder från friggeboden som vi byggt, nu har vi målat den och inrett med några saker! Dagens pyssel: Måla och inreda friggebod

Måla friggebod

Friggebod – svart/vitt/grått. Dörr och fönster i ljusgrått, foder och vindskivor i vitt.

Måla friggebod

Fritidshus i svart/vitt/grått

Måla friggebod

För ett par år sedan målade vi huvudhuset i svart, vitt och grått…det är inget enkelt val att välja ny färg till sommarhuset. Förrut var huset brunt med blå kanter, och det tyckte vi kändes lite dalaaktigt då huset ligger i skärgården. Eftersom huset även används på vintern kändes deet mysigt med en mörk färg. Nu två år senare är vi verkligen nöjda, med färgvalet färgen ”Demideck” som har hållt jättebra!

Måla friggebod

Målningen

Allt gick ganska snabbt att måla, grundmålning sedan två gånger med den svarta färgen och ett par gånger med vit färg.  A och O är bra penslar! Nästa år blir det trädäcksbygge..

Måla friggebodMåla friggebodMåla friggebodMåla friggebod

Inreda friggeboden

Tidigare har jag visat våra blocketfynd, Hemnessängar som enkelt kan göras om till fyra bäddar, bra då tjejerna har kompisar, eller så kan friggeboden passa en hel familj!

  • Överkast enkla och billiga från Ikea
  • Sänglampor Ikea
  • Trälådor, som målats vita med färg från Clas Ohlsom
  • Matta Rusta
  • Väggkroklist Ikea
  • Rullgardiner Ikea
  • Ljusslinga Rusta
  • Spegel från Rusta, finns inte kvar på webshopen, men har du tur kan man hitta dem i reahyllan just nu.
  • Kuddfodral har jag gjort själv genom att använda Shibori/Batikmetoden klicka på länken här för att se hur jag gjort.

Måla friggebod

Belysning

Detär så fint med ljusslinger, bra med batteri och led, en enkel natt och mysbelysning helt enkelt

Måla friggebod

Återbruk av gamla möbler

Stol och bord hade jag sen gammalt, tänkt att måla stolarna, men inte bestämt mig för vilken färg ännu…men det blev ganska fint med svart som bryter av mot allt vitt!

Måla friggebod

Dekorera väggarna

Det fick bli några lådor på väggen, med förvaring av ficklampan, vattenglaset, någon bok och en vas (konservburk) med blommor. Spegeln fyndade vi på Rusta. Ibland är det skön att köpa lite nytt även för en ”pysslare”! Nu håller jag på att väva en bonad, och även göra en makramebonad med en gammal pinne. Det är ett av mina sommarprojekt, men bilder kommer snart! Till soffan/sängaren håller jag på med några handtryckta kuddar, kuddar med virkade dukar… Det är så kul att få börja med ett helt kalt vitt rum! Här kan man byta färger efter årstid!

Hoppas ni fått lite inspiration till att inreda er gäststuga! Inget av vare sig stuga, färg eller inredning är sponsrat, vi har försökt att göra smarta prisvärda val!

Ha en fortsatt fin sommardag! /Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen