Kladdkaka till skolavslutningen!
Idag är det skolavslutning för stora tjejerna!
Vi firar med en härlig kladdkaka! Här serverar jag jordgubbar och lättvispad grädde till!
Dagen till ära har jag dekorerat kakan med ett blågult band!
Det här receptet är mitt favoritkladdkakerecept, det kommer från Leilas kokbok, kladdkakan blir lite seg och kladdig.
Tårtfatet är i stengodslera och handgjort av mig, under ”Mina hantverk/keramik” visar jag fler saker som jag tillverkat.
Ingredienser:
50 g smör
1/2 dl matolja
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
smör och ströbröd till formen
50 g mörk eller ljus choklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt matolja
- Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner smöret.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
- Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter, och stick i grovt brutna chokladbitar.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
Lycka till!