Kolakakor med karamellig chokladtopping
Idag fortsätter bakningen här på bloggen! Fick sån inspiration när jag fick hem Kökets box, det blev en massa bakningen hela helgen! Det är ju ingen i familjen som blir direkt ledsen för min baklust!…Det är ju alltid trevlig att ha en burk med kakor i köket! Här har ni superlättbakade kolakakor, toppade med smaskig mjölkchoklad och krossade ingefärskarameller…Underbart!
(Samarbete med KöketsBox)
Kolakakor – Sega, Salta, Söta och Krispiga!
Kökets Box
Denna box som levererades i April har temat Baka & Fika, nästa box har sommartema. I boxen finns massa olika produkter, och ett häfte med inspiration till att baka! Jag ser det som en utmaning att hitta på ett eget recept och använda så många produkter som möjligt i boxen. Vill du läsa mer om Köketsbox, kika in på hemsidan så hittar du mer info.
Kolakakor med Muscovadosocker, Tonys mjölkchoklad och krossade Ingefärskarameller
Kolakakor – recept:
Grundreceptet har jag hittat hos Köket, och sen har jag hittat på toppingen, det blir bra kombo med en fin smak av muscovadosockret i kolakakorna, den smälta mjölkchokladen och krispigt på toppen, med smak av ingefära.
Ingredienser:
100 g smör, rumsvarmt
1 dl ljust muscovadosocker eller strösocker
2 msk ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,25 tsk salt
Topping:
Hackad Mjölkchoklad (Tonys Chocolonely 50 g)
ca 10 krossade Ingefärskarameller
Kolakakor – Gör så här:
1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) Vispa smör, socker och sirap vitt och fluffigt.
3) Tillsätt resterande ingredienser och vispa tills det precis går ihop till en deg.
4) Rulla ut degen till ca 5 cm i diameter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut degen med fingrarna jämnt över hela. Förbered nu chokladen och karamellerna.
5) Hacka chokladen.
6) Mortla karamellerna till småbitar.
7) Grädda kakorna naturella i ca 10 minuter tills kaklängderna fått en lätt gyllenbrun färg.
8) Strö på den hackade chokladen på kaklängderna medans de fortfarande är varma.
9) Strö över den hackade karamellerna.
10) Skär långa snittar när kakan fortfarande är varm.
Måste säga att familjen älskade kakorna! Supergoda och himla lättbakade!
Ha en jättefin vecka, det blir fler recept …och mera student- och blompyssel den närmaste tiden!
Kram Katarina