Inga-Lisakakor

Inga-Lisakakor

Inga-Lisakakor

Idag tänkte jag bjuda er på min mormors godaste kakor! Hon bakade nästan alltid de här smaskiga kakorna när vi skulle komma på besök…jag är så glad att jag har kvar receptet! Egentligen skulle man nog kunna kalla dem “Kaffekoppskakor” eftersom man använder en kaffekopp som mått till ingredienserna.

Inga-Lisakakor

Inga-Lisakakor eller kaffekoppskakor, spröda, sega och otroligt lättbakade!

Inga-Lisakakor

Inga-Lisakakor

Ingredienser:
1 kaffekopp smör
1 kaffekopp socker
1 kaffekopp mjöl
1 kaffekopp havregryn
1/2 kaffekopp russin
1/2 kaffekopp hackad mandel (valfritt)
1 tsk bikarbonat

Inga-LisakakorInga-LisakakorInga-Lisakakor

Inga-Lisakakor – Gör så här:

1) Blanda ihop alla ingredienser till en deg.

Inga-LisakakorInga-Lisakakor

2) Rulla små bollar (ca 30 bollar) platta till kakorna, använd två plåtar.

3) Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 8-10 min, kakarna ska vara ljusbruna. (Tiden beror på hur stora kakor du gör)

Inga-Lisakakor

Inga-Lisakakor

Hoppas ni gillar dem!

Kram Katarina

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

2 reaktioner på ”Inga-Lisakakor”

    1. Hej Lena,
      Vad roligt, ja kakorna är en stor favorit här hemma och otroligt lättbakade.
      ?? Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top