Baka macarons
Sista sommarhelgen i stugan, så hade jag ett riktigt bakrace! Älskar att bara plocka fram allt…och baka massa olika saker samtidigt, sen var det ju bra att vi fick gäster som jag tvingade på alla bakverk! ? Slut tog det, och jag tror de gillade kakorna. Först ut är rosa små macarons fyllda med smaskig hallonfrosting. Macarons är något de flesta bagare skrämmer med att det är för svårt för amatörbagaren…..men det är det ju inte, och de behöver inte bli helt perfekta, bara de är goda!
Macarons – söta rosa marängkakor med hallonfrosting
Macarons – recept:
Recept kommer från @mittlillapyssel som är en av mina favoritkonton på Instagram.
Ingredienser: Marängkakorna
? 1 & 1/2 dl mandelmjöl
? 2 dl florsocker
? 2 äggvitor
? 1/2 dl strösocker
? valfri hushållsfärg
Baka macarons – Gör så här:
1) Sila mandelmjölet och florsockret i en finmaskig sil, ner i en bunke.
2) Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa ner 1/2 dl strösocker lite åt gången.
3) Tillsätt valfri färg.
4) Vänd ner mjölet i tre omgångar i äggvispet med en slickepott.
5) När allt är blandat, fortsätt vända smeten lite till tills den blir lösare.
6) Stoppa smeten i en spritspåse och spritas ut små klickar (det finns en speciell teknik för att få bort topparna…spritsa runda ringar…)
7) Dunka till plåten i bordet så att bubblorna försvinner från kakorna, låt vila i rumstemperatur i ca 30 minuter.
8) Grädda i 125 gr (varmluftsugn) i ca 10-15 minuter, håll koll på dem så att de inte blir bruna.
Hallonfrosting (hallonsmörkräm)
Här kan man göra oändligt många varianter på fyllning…anpassa gärna fyllningen till färgen på macaronen..t.ex gult till citron, grön till päron, lila till björnbär…Idag blev det hallonsmak, eftersom det var det jag hade hemma.
Ingredienser:
? 100 g rumsvarmt smör
? 1 & 1/2 sl florsocker
? 1 tsk vaniljsocker
? 1 äggula
? hallonsås (lite kokta hallon som man silar bort kärnorna)
? röd hushållsfärg
Hallonfrosting – Gör så Här:
1) Lägg smör, florsocker, vaniljsocker i en bunke och vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös.
2) Vispa ner äggulan och lite hallonsås.
3) Häll smeten i en spritspåse och sprita på baksidan av kakorna (bara hälften av kakorna)
Nu är det bara att börja smaska! (Jag brukar förvara dem i en plåtburk med lock i kylen)
Ha en fortsatt härlig helg!
Lycka till! ? Katarina