Choklad & Lakritstryffel
Till jul brukar jag alltid göra någon sorts chokladtryffel. I år testar vi kombinationen Choklad & Lakrits. Det blev väldigt lyckat!!! Det här måste ni bara prova. En härlig kombination, med väldigt len smak. Recepten hittade jag hos Apoteket, som även säljer lakritsstänger, som används i receptet.
Choklad & Lakritstryffel
Ingredienser:
- 200 g mörk choklad
- 1 dl vispgrädde
- 1/2 Apotekets lakritsstång
- 1 tsk honung
- 1 msk smör
Gör så här:
- Hacka chokladen fint och lägg den i en skål, gärna rostfri.
- Krossa lakritsstången till små bitar i en mortel, eller med en hammare i en kökshandduk.
- Koka upp grädden på låg värme. Tillsätt den krossade lakritsstången och honungen under omrörning.
- Sjud på låg värme i 10-15 minuter, kolla så att alla lakritsbitarna har smält..
- Häll den varma gräddblandingen över chokladen och rör tills det blir en jämn chokladsmet.
- Om chokladen inte smälter direkt, ställ den rostfria skålen på plattan på svag värme och rör.
- Rör ner 1 msk smör.
- Häll upp smeten i en form, låt stå kallt i kylen i minst 2 timmar.
- Forma runda bollar och rulla i kakao, klart!
Rulla till bollar, lägg i små formar om man vill.
Smaka….en härlig kombination som smälter i munnen! /Lycka till Katarina!