Hemmagjorda marshmallows
Har ni smakat hemmagjorda marshmallows?! Gör det…det är sådan skillnad på köpemarshmallows och hemmagjorda. De är superfluffiga, saftiga och de är faktiskt enkelt att göra hemma! Det är min dotter som bakat dessa, hon har testat några olika recept, och detta recept från Arla funkade riktigt bra! Istället för Polkasmaken som de hade i Arlas recept, gjorde hon en sort med tuttifruttismak, och en sort med smultronsmak, sedan har hon dekorerat med krossade torkade björnbär, för en liten syra på toppen! Testa, de är fina och uppskattade att ha på kalaset!
Hemmagjorda marshmallows
Tuttofruttismak och rosa gelefärg Panduro. Kan verkligen rekommendera gelefärg, då det är smidigare att jobba med, när man bakar!
Smultronsmak från Ica Maxi, det finns mängder av olika smaker, till rimliga priser på Ica.
Torkade björnbär från Lagerhaus, det finns hallon och jordgubbssmak också. Det är jättefint att dekorera bakverk med strössel av frystorkade bär. Nyttigt också!
Smultron marshmallows med krossade björnbär
Grundrecept (recept från Arla) räcker till ca 60 st
Ingredienser
- 2 msk gelatinpulver
- 1 dl vatten
- 4 dl strösocker
- 1 1⁄2 dl vit sirap
- 3 msk vatten
- några droppar smultron, tuttifruttismak eller vad du önskar
- rosa hushållsfärger
- krossade torkade björnbär
- olja till formen
- florsocker och maizena till att pudra dina marshmallows med.
Gör så här:
Blanda gelatinpulver och vatten i en skål och låt stå 10 min.
Blanda socker, sirap och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka ca 1½ min. Rör om några gånger. Det är viktigt att sockerkristallerna kokat bort! Häll gelatin och den heta sockervätskan i en stor vispskål. Vispa på låg fart tills gelatinet löst sig. Vispa sedan på högsta effekt 10-15 min. Tillsätt några droppar av önskad smak mot slutet.
Stänk några droppar hushållsfärg allra sist. Om du använder gelefärg, kan man ta en tandpetare med färg och sänka ner i fluffet under vispning.
Krossa de frystorkade björnbären i en mortel.
Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 40×30 cm (eller en ugnsplåt med djup kant) och pensla med olja. Strö de krossade björnbären i formen.
Häll smeten i formen, och bred ut smeten jämt med hjälp av en slickepott.
Strö över mer krossade björnbär på hela smeten.Täck över med plastfilm och låt stå i minst 3 tim, gärna över natten.
Blanda hälften florsocker och hälften maizena.
Tag ur marshmallowskakan ur formen och gnid in maizena/florsockerblandningen. Vänd sedan och pudra på andra sidan.
Klipp eller skär skummet i små bitar och rulla dem i mer florsocker/maizena blandning. Förvara i väl försluten plastpåse.
Testa det här receptet! De blir jättefluffiga och goda! Prova dig fram med olika smaker, färger och torkade bär!
Lycka till! /Katarina