Vimplar

vimplar

Tänk vad mycket fina vimplar det finns att köpa! Vimplar till barnrummet, vimplar med namn, vimplar till kalaset..vimplar i tyg, plast eller papper. När vi skulle ha kalas här hemma för vår tonåring, så fick jag en idé att jag skulle sy en personlig girlang med vimplar! Typiskt nog så kommer kreativiteten igång på kvällskvisten…dagen före födelsedagen, så det här fick bli en riktig snabbvariant på en vimpel i tyg! Men det är ju alltid toppen med snabba DIY-projekt…Vad tycker ni?

vimplar

Vimpel i vintagestil med namn

Perfekt att hänga upp till kalaset. Känns lite extra personlig, då man skriver namn på vimplarna. Girlangen kan man spara och ta fram varje år!

vimplar

Vimplar med namn

Material: en liten bit tyg (Thildatyg en ruta tyg), textilpenna Sharpie, bomullsband, sicksacksax för tyg. (allt material från Panduro)

Sy en egen girlang

  1. Börja med att klippa till en triangel i önskad storlek.
  2. Använd den första triangeln som mall, och klipp till önskat antal. (Lika stort antal vimplar som antalet bokstäver i namnet, lägg till en vimpel för exempelvis att skriva ex ”13 år”)
  3. Enkelheten i den här girlangen, är att klippa kanterna med en mönstersax, då behöver man inte sy snygga kanter. Jag har också valt att endast ha en snyggsida på girlangen, då tyget var fint även på baksidan.
  4. När du klippt alla kanter med mönstersaxen, vik in toppsidan på varje vimpel och pressa med strykjärn.
  5. Nu är det dag att skriva bokstäverna med en textilpenna. Jag valde att göra texten lite snirklig, för lite vintagelook. Texten kommer att sitta fast även efter tvätt!
  6. Skriv alla bokstäver i namnet, eller skriv grattis eller något annat budskap!
  7. Lägg nu ut alla vimplarna, och nåla fast dem på ett bomullsband, med ca 5 cm mellanrum.
  8. Sy en raksöm över hela bandet med vimplarna.

Klar att hänga upp!

vimplar

Hemsydd vimpel

vimplar

Färdigköpt vimpelgirlang

(Denna har jag köpt på Lagerhouse) Köp en färdig pappersgirlang från ex. Lagerhouse, finns i två olika storlekar. Skriv namn med tuschpenna!

vimplar

vimplar

Pompom bollar

Förstärk dina hemmagjorda dekorationer, med at köpa några fina pompombollar. De här bollarna är från Panduro. De är ju fina att ha i något rum även när det inte är kalas!

Snart kommer massa recept med smaskiga saker från kalaset! bla. popcornklubbor, marshmallows, amerikanska kakor…

Ha en jättebra dag!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen