Hemkokt jordgubbssylt, mums!
Idag hittade jag riktigt fina svenska jordgubbar, så jag gjorde lite härlig hemkokt jordgubbssylt! I år finns det mycket roliga tillbehör för sylt och saftkokning i affärerna. Vi tjejer håller på att måla och dekorera burkar till sylten, så mer bilder kommer nästa vecka. Då behöver jag nog koka mer sylt..för halva burken har försvunnit sen igår!
Här kommer receptet till Jordgubbssylten
Ingredienser
2 liter jordgubbar (ca 1 kg)
6-8 dl socker (750 g)
1 krm natriumbensonat
Gör så här:
Varva skivade jordgubbar och sockret i en kastrull. Låt stå i en timme. Det här gör man för att få en sylt där inte alla bär hamnar på ytan i syltburken och såsen i botten.
Koka sedan sylten långsamt utan lock i 10-15 minuter.
Rör i natriumbensoat i lite av sylten, blanda med den större mängden sylt. Skumma väl.
Häll sylten i väl rengjorda burkar.
Klart!