Hemgjorda sega remmar
Härliga syrliga sega remmar av vinbär, hallon eller äpplen!
Vilket gott och lätt hemkokt godis! Dessutom inga konserveringsämnen eller färgämnen! Riktigt ”nyttigt” godis…
Receptet hittade jag i senaste Buffé från Ica
Recept hemmagjorda sega remmar
Gör så här:
Koka ihop 225 g röda vinbär, 50 g hallon och 2 msk honung i en kastrull i 5 min. Mixa med stavmixer och sila bort kärnorna genom finmaskig sil. Bred ut på bakplåtspapper ca 2mm tjockt. Torka 2-3 timmar i ugnen på 100 grader. Strö över socker och skär i band. Rulla ihop till små rullar. Så syrligt gott!
Skala och klyfta äpplena, koka bitarna mjuka i ca 5 min. Mixa slätt med stavmixer. Sila genom finmaskig sil. Bred ut på bakplåtspapper ca 2 mm. Torka i 2-3 timmar i ugnen på 100 grader. Sockra, skär i band och rulla ihop.
Lycka till med godiset!
1 reaktion på ”Hemgjorda sega remmar”
Hemsidan blir fantastiskt fin!
Kram