Hemgjorda sega remmar
Härliga syrliga sega remmar av vinbär, hallon eller äpplen!
Vilket gott och lätt hemkokt godis! Dessutom inga konserveringsämnen eller färgämnen! Riktigt ”nyttigt” godis…
Recept hemmagjorda sega remmar
Gör så här:
Koka ihop 225 g röda vinbär, 50 g hallon och 2 msk honung i en kastrull i 5 min. Mixa med stavmixer och sila bort kärnorna genom finmaskig sil. Bred ut på bakplåtspapper ca 2mm tjockt. Torka 2-3 timmar i ugnen på 100 grader. Strö över socker och skär i band. Rulla ihop till små rullar. Så syrligt gott!
Skala och klyfta äpplena, koka bitarna mjuka i ca 5 min. Mixa slätt med stavmixer. Sila genom finmaskig sil. Bred ut på bakplåtspapper ca 2 mm. Torka i 2-3 timmar i ugnen på 100 grader. Sockra, skär i band och rulla ihop.
Lycka till med godiset!
1 reaktion på ”Hemgjorda sega remmar”
Hemsidan blir fantastiskt fin!
Kram