Det är alltid kul att bjuda på något sött och smaskigt till halloween. På vårt halloweenparty bjöd vi bl.a på Halloweenbrownies. En helt underbar brownie… vår favorit, med recept från Roy Fares. För att piffa till brownisarna så har vi fixat ”trädgårdsskyltar” ätbara pumpor av sockerpasta och ”jord” av riven choklad. Halloweenbrownies med ”Happy Pumpkin-skyltar”, hoppas ni gillar dem!
Halloweenbrownies – Supergoda fudgechoklad/kola brownies toppade med pumpor, skyltar och jord (riven choklad)
Fudgebrownies
Recept från Roy Fares (Jag dubblerade receptet, så räcker det till en form som är 25 cm x 35 cm)
Chokladtryffel
150 g mörk choklad (55 %)
150 g vispgrädde (1,5 dl)
Brownie
150 g osaltat smör
250 g strösocker (2,75 dl)
70 g kakao (1,5 dl)
3 g salt (0,5 tsk)
3 g vaniljsocker (1 tsk)
110 g ägg (2)
60 g vetemjöl (1 dl)
Chokladtryffel
- Hacka choklad och lägg den i en skål.
- Koka upp grädde, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält.
- Rör ihop till en slät och fin tryffel. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur.
Brownie
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Smörj kanterna på en bakform, 20 x 20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.
- Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda (det kan se lite grynigt ut nu, men mjölet kommer att få smeten att gå ihop och bli slät och fin).
- Vispa försiktigt ner 1 ägg i taget, eller använd en slickepott att blanda med tills varje ägg har arbetats in.
- Vänd slutligen ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
- Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter. Låt svalna.
- Här valde jag att hälla tryffeln som var något lös, direkt på brownies i formen.)
- Låt sedan kakan stå i kylen så att tryffeln stelnar ordentligt, ca 40–50 minuter. Skär i bitar och servera dina brownies rumstempererad.
Halloweendekoration
- ”Jord” riven mörk blockchoklad ca 1 dl
- Orange sockerpasta (Panduro)
- Grön karamellfärg (färgade lite av den orange till gröna pumpaskaft)
- Skyltar av glasspinnar/träpinnar (Panduro) text med vattenfast penna (Make & Create)
Verktyg: limpistol, sekatör till glasspinnarna, rivjärn til chokladen, tandpetare till sockerpastan
Dekorera brownies med ”jord”
1) Riv mörk choklad på ett vanligt rivjärn.
2) Strö över ”jorden” den rivna chokladen över varje chokladruta.
Skapa pumpor
Vi har använt orange sockerpasta, och sedan färgat en liten del av den oranga sockerpastan med grön karamellfärg.
- Rulla runda kulor av den oranga sockerpastan.
- Använd en tandpetare och gör ränder, rulla liksom tandpetaren runt hela bollen.
- Platta till pumpan något när du gjort alla ränderna.
- Rulla en lång smal ”Mask” av den gröna sockerpastan, tag av små bitar med fingrarna och pressa fast i toppen på varje pumpa.
- Lägg gärna lite plastfolie över dom, så att de inte blir alltför torra.
Träskyltar
Plocka fram glasspinnar (träpinnar), sekatör, limpistol, limpatroner och en vattenfast tusch.
Till varje skylt: 1 st lång glasspinne och 3 avklippta glasspinnar.
- Knipsa av glasspinnarna med en sekatör, limma fast dem på den långa glasspinnen.
- Skriv valfri text…Haha vet inte varför det blev ”Happy Pumpkin”. Helt enkelt en variant av Happy Halloween.
En supersmarrig efterrätt/minitårta som räcker till många! Kladdig, chokladsmakande och täckt med kolasmakande fudge…man kan även strö lite flingsalt över för att höja smaken! Vi serverade en buffe med glass, såser, minimaränger och grädde till.
Ha en superhärlig helg! Missa inte tävlingen…pågår t.o.m. Söndag kl 00.00
Kram Katarina