Halloween muffins
I fredags hade vi Halloweenparty för klassen, och då blev det en hel del bakning! Det är så himla kul, gör man muffins i miniformat räcker det till många! Här har ni supergoda Chocolate chip cupcakes med Kakdegsfrosting. Receptet har jag hittat hos Mitt kök.
Chocolate chip cupcakes med Kakdegsfrosting
Receptet på Chocolate chip cupcakes hittade jag hos Mitt Kök. En sats cupcakes räcker till säkert 70 mini cupcakes. Halloweenformarna kommer från Panduro.
Ingredienser:
20 stycken stora eller 70 st minimuffins
300 g Mjukt smör
3,5 dl Farinsocker
4 st Stora ägg (rumstempererade)
6,5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
en nypa salt
2,5 dl Mjölk (rumstempererad)
2 tsk Vaniljextrakt
2,5 dl Chokladknappar/ eller hackad choklad som jag använde
Kakdegsfrosting:
200 g Smör (rumstempererat)
1 dl Farinsocker
5 dl Florsocker
0,5 dl Vetemjöl
0,5 tsk Salt
2 msk Mjölk
2 tsk Vaniljextrakt
Till garnering:
Hackad mörk choklad, pumpor av orange och svart sockerpasta
Halloween muffins – gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
1) Vispa rumsvarmt smör, farinsocker och vaniljextrakt riktigt fluffigt i cirka 3 minuter.
2) Vispa ner äggen i smeten, ett i taget.
3) Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt och vänd försiktigt ner det i smeten samtidigt som du häller i mjölken lite i taget.
4) Blanda i chokladknappar eller hackad choklad.
5) Placera ut pappersformar i två muffinsplåtar och fyll formarna till 2/3 med smet.
6) Grädda i mitten av ugnen i cirka 18-20 minuter. Låt svalna.
Frosting:
1) Vispa rumsvarmt smör med socker tills det blir krämigt.
2) Vispa i florsocker.
3) Blanda i vetemjöl, salt, mjölk och vaniljextrakt. Vispa ordentligt.
4) Bred på frostingen eller spritsa små toppar på cupcakesen och dekorera med hackad, vimplar eller små pumpor i sockerpasta.
De här måste ni prova! Enkelt att göra, och perfekt att bjuda till många!
Lycka till!/Katarina