Hallonmaränger
Tänk, jag tröttnar nog aldrig på att baka! När man är mitt i pysselröran, och ska skapa något fint, som inte alltid blir så toppensnyggt, så är det bara att lägga ner pysslet för dagen och gå ut i köket och sätta gång och baka! Humöret blir på topp igen! Idag kände jag för att testa ett nytt recept ”maränger med hallonsmak”. Det blev riktigt somriga i smaken och väldigt vackra att ha framme i en fin glasburk som jag fyndat på loppis! Här kommer ett recept som lyckades riktigt bra!
Hallonmaränger
(receptet kommer från bloggen ”Johannas tårtor”)
Det blev ca
1 ägg
1 tsk cironsaft (eller lime)
1 dl socker
70 gram färska eller (kokade hallon som har svalnat helt!)
Vispa äggvitan, citronsaften och 1/4 av sockret till en maräng (kan ta lite tid). Rör sönder hallonen med resten av sockret och vänd ned i marängen i omgångar. Vispa sedan marängen till ett hårt skum. Spritsa ut maränger på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 100 grader, ca 1 timma.
De här marängerna är så söta att dekorera glass, tårtor, eller bara att stå framme i en glasburk!
Välj de bär eller den färg du vill, testa! Jag bytte ut citronsaften mot apelsin, då jag bara hade det hemma, och det blev riktigt gott!
Ha en bra dag!
Kram Katarina