Havrebollar

Havrebollar

 

Havrebollar är en underbara klassiker! I helgen ville vi testa att baka egna…Det blev så fluffiga och goda! Lättbakat också! Det här kommer jag definitivt göra fler gånger! Ni kanske kommer ihåg de man brukade köpa i kiosken styckvis…de allra underbaraste!

Havrebollar

Havrebollar – er riktig fluffigt god klassiker! Ett himla gott alternativ till de klassiska chokladbollarna!

Havrebollar

Havrebollar – recept:

Vill du köpa färdiga så finns de ju i Mataffären med märket Delicato.

(20-40 st beroende på storlek)

10 dl havregryn

250 g smör

2 1/2 dl rörsocker

4 msk oboypulver

3 tsk vaniljessens

1 dl grädde

2 dl kokos

Havrebollar – Gör så här:

1) Dela upp smöret i mindre bitar, lägg i en matberedare.

2) Tillsätt havregryn, oboy, rörsocker och vaniljessens och blanda ordentligt i en matberedare.

3) Tillsätt grädde och blanda väl. Ställ den kladdiga smeten i kylen i ca 1 timme.

4) Rulla bollarna i kokos,

Chokladbollar

Ja hoppas ni provar de här goda havrebollarna! För visst är det väl något speciellt med att baka själv, man vet ju innehållet liksom i bakverket! Vill du ha fler recept på chokladbollar så har ni här ett lite nyttigare alternativ: fikonbollar så klicka här!

Lycka till med bakandet!
Kram 💖 Katarina

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top