Havrebollar är en underbara klassiker! I helgen ville vi testa att baka egna…Det blev så fluffiga och goda! Lättbakat också! Det här kommer jag definitivt göra fler gånger! Ni kanske kommer ihåg de man brukade köpa i kiosken styckvis…de allra underbaraste!
Havrebollar – er riktig fluffigt god klassiker! Ett himla gott alternativ till de klassiska chokladbollarna!
Havrebollar – recept:
Vill du köpa färdiga så finns de ju i Mataffären med märket Delicato.
(20-40 st beroende på storlek)
10 dl havregryn
250 g smör
2 1/2 dl rörsocker
4 msk oboypulver
3 tsk vaniljessens
1 dl grädde
2 dl kokos
Havrebollar – Gör så här:
1) Dela upp smöret i mindre bitar, lägg i en matberedare.
2) Tillsätt havregryn, oboy, rörsocker och vaniljessens och blanda ordentligt i en matberedare.
3) Tillsätt grädde och blanda väl. Ställ den kladdiga smeten i kylen i ca 1 timme.
4) Rulla bollarna i kokos,
Ja hoppas ni provar de här goda havrebollarna! För visst är det väl något speciellt med att baka själv, man vet ju innehållet liksom i bakverket! Vill du ha fler recept på chokladbollar så har ni här ett lite nyttigare alternativ: fikonbollar så klicka här!
Lycka till med bakandet!
Kram 💖 Katarina