Toscapäron är väl en gammal kär favorit! En riktigt barndomsefterrätt! Idag bjuder jag på en paj med toscapäron! Köpte mig en ny pajform, och så bra det blev…väldans kul med nya bakgrejer som underlättar bakningen! Pajskalet blev sprött och tunt, och pajen var enkel att plocka ur formen. Här är dagens veckans recept: Toscapäronpaj
Toscapäronpaj – god och väldigt lätt att göra!
Toscapäronpaj – recept
Receptet kommer från Hemmets journal, och är väldigt enkelt….men jag tycker att päronen blev lite väl hårda. Därför rekommenderar jag att först grädda pajen med päron penslade med bara smör ca 15-20 min, sedan lägga på toscasmeten och grädda ännu en gång i max 15 minuter till. På de viset blir päronen mjuka och toscasmeten perfekt gyllene!
Ugnstemperatur: 200 grader
Mördeg:
4 dl vetemjöl
150 g smör
0.5 dl strösocker
0.5 st ägg
Fyllning:
3 st päron
smält smör, eller ringla lite flytande smör och grädda ca 15 minuter i 200 grader
Tosca:
100 g smör
1 dl ljust muscovadosocker (går bra med vanligt socker, de tog jag)
2 msk mjölk
1.5 msk vetemjöl
50 g mandelspån
Servera med:
vaniljglass