Bygga trähus

Bygga trähus

Bygga trähus

Ibland är det inte så enkelt att hitta på pyssel till de större barnen! Det finns så mycket annat som lockar, som kompisar, utelek, och spel i mobil och platta. Men idag bjuder jag på ett kul pyssel som min 9-åring gillade. Lagom svårt och lagom tidskrävande…sen tar vi det här med målning och pyssel kring huset en annan dag. Dagens bloggpyssel: Bygga trähus

Bygga trähus

Bygga trähus – ett kul pyssel att göra tillsammans!

Bygga trähusBygga trähus

Trähus – material:

Trähusen kommer från CCHobby, och finns i 4 olika varianter.

? Det behövs inga verktyg eller lim

Förra julen byggde vi Pysseltjejer ihop varsitt hus, och gjorde en hel vinterby, med olika husmodeller i olika färger, täckta med snö, med belysning i husen….Det blev så fint! Nu bor alla huset på barnavdelningen på Karolinska sjukhuset.

Bygga trähus

Bygga trähus – gör så här:

Här kommer några tips…det är tredje huset som vi bygger ihop…så nu känns det som man kan det här.

I paketet finns 3-4 träplattor (som pusselplattor), en beskrivning, som är väldigt finstilt och lite komplicerat faktiskt, så gör detta tillsammans.

1) Tag ej loss alla bitar ur träskivorna….för då blir det jätterörigt (det gjorde jag första gången ?)

2) Läs beskrivningen och gör varje ruta i taget från 1-10. Det finns inga siffror på själva träplattorna, utan allt finns på pappersbeskrivningen.

3) Tar man det lugnt och gör steg-för-steg och trär ihop bitarna, går det jättebra! Det medföljer en liten sandpapperbit, det kan behövas för att fila lite på någon bit. Känns det lite skevt, så ordnar det upp sig till slut. Får huset stå plant någon dag, så blir det rakt och fint!

Sen kan man man måla och dekorera huset efter egen fantasi!

Hus med ramp – Blir ett ”Spökhus”

Här ser ni steg för steg hur vi byggt ihop den lilla stugan….visst blev det gulligt! Planen är att vi ska göra ett ”Spökhus” av det med halloweendekorationer…Det låter väl spännande!

Hus med veranda – Blir ett ”Vinter-jul-hus”

Här ett har vi byggt ihop huset med veranda. Husen har precis samma nivå, så välj det du tycker är finast. Det här huset tänkte vi spara till advent, för att bygga in ”vintervärld”…Det är ju så kul med minivärldar!

Bygga trähus

Nu sätter vi igång med vår Halloweenvärld….☠️??

Ha en bra vecka!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen