I helgen bakade jag de här underbara bakelserna! Inte de mest perfekta och vackraste jag har gjort…men familjen gillade dem verkligen. Kombinationen av krispig maräng, smaskig vaniljkräm, fluffig grädde, toppat med färska bär och frukter! Det är som ett äta ett fluffigt moln som är sött, syrligt och krispigt!!! Lättbakat och perfekt att förbereda som efterrätt till helgmiddagen! Här kommer dagens recept: Rice krispies bakelser
Rice krispies bakelser
Ugnstemperatur 125 grader i 60 min
Marängbotten
4 stycken äggvitor
spara gulorna till krämen
3 deciliter strösocker
3 deciliter Rice krispies
rispuffar
Kräm
4 stycken äggulor
1 deciliter strösocker
1.5 matskedar majsstärkelse
1 deciliter vispgrädde
125 gram smör
1 tesked vaniljsocker
Garnera med:
4 deciliter vispgrädde
Färska bär och frukter (Jag använde amerikanska blåbär, hallon, kiwi och persika
Rice krispies bakelser – Gör så här:
1) Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Fortsätt vispa till en blank marängsmet. Vänd ner rispuffarna.
2) Bred ut smeten till en platta, 25×35 cm, på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 1 timme i 125 grader. Stäng av ugnen och låt bottnen torka på eftervärmen.
3) Kräm: Blanda äggulor, socker, majsstärkelse och grädde i en kastrull. Värm under omrörning tills krämen tjocknar. Tag kastrullen av värmen och klicka i smöret. Rör tills smöret smält. Smaksätt med vaniljsocker och låt krämen svalna.
4) Skär bottnen i bitar och klicka på kräm.
5) Vispa grädden och bred över krämen. Garnera med valfria fruker och bär
Det här receptet måste ni bara testa! Vill man ha det lite syrligare, kan man enkelt byta ut vaniljkrämen mot lemoncurd, då blir det mer som en krispig Pavlovabakelse.
Lycka till! 💖 Kram Katarina
2 reaktioner på ”Rice krispies bakelser”
Hur varm ska ugnen vara??
Hej Majzan,
Kul att du hittat till min blogg! Ursäkta såg att jag missat skriva det i receptet. Det ska vara 125 grader i 60 min. Hoppas det löste sig.
Vänligen Katarina