Baka Cakepops

cakepops

Baka Cakepops

I helgen testade vi att baka cakepops! Jag har alltid tyckt att det ser så fint och gulligt ut! Ett roligt inslag på kalaset, som jag tror barnen uppskattar. Man kan hitta oändligt massa olika idéer på fina cakepops på nätet, som är underbart dekorerade. Mitt Recept på Cakepopsen är en blandning av Leilas och Manuelas, som jag mixat ihop. Testa du också!

cakepops

cakepops

Recept på Cakepops

Sockerkaka (klassisk) välj ditt favoritrecept.

Leilas saftiga sockerkaka (min egen favorit)

  • 3 ekologiska ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  •  Smör och ströbröd till formen
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Välj smaksättning eller fyll en smord och bröad sockerkaksform.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  7. Låt sockerkakan svalna något och stjälp sedan upp den på ett brödgaller.

Knepet med att lyckas med sockerkakan är att vispa ägg och socker riktigt, riktigt luftigt. Man får aldrig vispa ner mjölet, då kan sockerkakan lätt bli gummiaktig i konsistensen, utan mjölet ska försiktigt vändas ner i smeten. Man kan variera med oändligt många smaksättningar.

cakepops

cakepops

Cakepops

Ingredienser till ca 15 cakepops:

halv sockerkaka
3 msk philadelphiaost, frosting eller grädde
rosa karamellfärg
Vit choklad eller mörk choklad (totalt ca 300 gr)
Strössel/kulor eller andra tårtdekorationer
Klubbpinnar
Smala sidenband till rosetterna.

(Material från: Panduro, DrOetker, Ica)

cakepops

cakepops

Cakepops

Gör så här:

  • Smula sockerkakan, tillsätt 3 msk Philadelphiaost, grädde eller frosting., och några droppar rosa karamellfärg. Blanda allt väl och rulla till bollar. Sätt in i frysen i ca 15 minuter.
  • Smält lite choklad
  • Doppa den ena änden av pinnen i chokladen och tryck in den i bollen. Fortsätt med resten av bollarna. Sätt in cakepopsen i frysen i 10 minuter.
  • Ta ut bollarna ur frysen och doppa dem i den varma chokladen. Välj själv om du vill ha vit eller mörk choklad. Vi färgade den vita chokladen med lite rosa karamellfärg.
  • Luta pinnen mot kanten så att all överflödig choklad rinner av. Vi förpreparerade en kartong med hål i för att kunna ställa cakepopsen att torka.

cakepops

  • Vänta ett par minuter innan du strör över tårtdekorationer – om du gör detta för tidigt ramlar de bara av.

cakepops

  • Knyt små rosetter av sidenband och limma fast (gärna med limpistol) på pinnen. (Det finns också färdiga rosetter att köpa i hobbybutikerna.

cakepops

cakepops

Det var väldigt kul att göra cakepops! Resultatet blev vi nöjda med för att vara första gången. De blev söta till utseendet, men lite söta i smaken för min del. Men barn älskar ju när det är sött! Nästa gång ska vi testa nytt innehålla i cakepopsen, t.ex. marsipan, chokladbollssmet, eller citronsockerkaka, chokladkladdkaka, eller färska hallon i smeten! Prova dig fram! Dekorera med blommor, fjärilar eller strössel!

Lycka till! och ha en bra dag! /Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen