Idag är det Alla hjärtans dag, och jag hoppas du unnar dig något trevligt idag! Här kommer ett sista minuten pyssel som är enkelt att göra och väldigt gott! En gullig dekoration till ❤ dagen! Popcornklubbor, är ett toppen kalaspyssel, och säkert uppskattat av barnen!

Popcornklubbor

Popcornklubbor

Ingredienser:

  • 200 gr marshmallow
  • 100 gr popcorn
  • 100 gr smör
  • karamellfärg

dekoration: strössel, sugrör, cellofan om man vill slå in dem.

Verktyg: bunke, slickepott, kastrull, pepparkaksform:hjärta

Popcornklubbor – gör så här:

  1. Börja med att poppa popcorn, gör helst naturella utan salt.
  2. Smält smöret och tillsätt marshmallow, smält sedan på svag värme i en kastrull på spisen. Rör hela tiden tills det blir en fin smet.
  3. Droppa i några droppar karamellfärg och rör till önskad färg.
  4. Tag fram bunken med popcornen, häll marshmallowssmeten över popcornen, rör hela tiden…tills det blir en klistrig massa. Låt svalna i bunken ca 15 minuter.
  5. Dax att forma hjärtan eller bollar. Tag upp lite popcornmassa med händerna, den ska ha svalnat. Tag fram en plåt med bakplåtspapper, lägg dit pepparkakshjärtat, tryck i popcornmassan och platta till med händerna. Tag hjärtat ur formen, stick in en halvt sugrör ( eller helt om man vill ha långa pinnar). Man kan också forma bollar med händerna.
  6. Strö strössel över popcornklubborna innan de torkat, låt ligga framme i rumstemperatur.

Tips! Vill du att klubborna ska vara lite sega och mjuka, och mer hållbara, slå in klubborna i cellofan, och knyt fina band runt.

Popcornklubbor

Popcornbollar – så söta att ha framme i en skål!

Popcornklubbor

Ha en jättefin dag! ❤

Kramar Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

4 reaktioner på ”Popcornklubbor”

    1. Hej Maria,
      Vad kul att du gillade popcornklubborna. Mängden är färdigpoppade popcorn. De kan ätas direkt när du gjort dem, och de håller säkert någon vecka, men då är de hårdare.
      Lycka till!
      ? Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen