Halloncheesecake

Halloncheesecake

Halloncheesecake

Igår var det ju Alla hjärtans dag…jag har ju bombat er med rosa inlägg den senaste tiden, haha! ?
Det blir faktiskt några fler rosa saker…idag blir det en väldigt smaskig rosa Halloncheesecake! Tårtan smakade vi på igår kväll till Hjärtdagen, den fick toppbetyg av familjen! Cheesecaken förbereder man enkelt en dag före kalaset, en riktig höjdare, såå fräsch och god!

Halloncheesecake

Halloncheesecake – saftig och fräsch smak av hallon! Dekorera med färska hallon och jordgubbar.

Halloncheesecake

Halloncheesecake

Recept kommer från tidningen Mitt kök – Hallonhjärta

Ca 6-8 bitar (jag skulle säga att det räcker till 10-12 bitar)

Tillagningstid 1 timme + tid att stelna över natten (Hjärtform, eller vanlig rund springform ca 25 cm)

Botten:

  • 16 Digestivekex
  • 1 dl hasselnötsmjöl (jag använde vanligt vetemjöl)
  • 100 g smält smör
  • Fyllning:
  • 125 g frysta hallon
  • 4 msk strösocker
  • 2 dl grädde
  • 250 g vit choklad, hackad
  • 500 g cream cheese, ex. Philadelphia
  • 250 g mascarpone
  • 1 äggula
  • 4 blad gelatin

Garnering: Färska hallon, jordgubbar

Halloncheesecake

Halloncheesecake – gör så här:

Botten:

  1. Finfördela kexen i en mixer, tillsätt mjöl och mixa ihop.
  2. Smält smör och kör till en slät blandning.
  3. Tryck ut kexblandningen i en form, ställ in i frysen.

Fyllning:

  1. Lägg frysta hallon och socker i en kastrull, värm under omrörning, mosa bären med en gaffel tills de saftar sig och sockret smält. Sila hallonmassan från kärnorna. Använd bara hallonpurén ej kärnorna.
  2. Hacka den vita chokladen.
  3. Koka upp grädden i en kastrull, lägg i chokladen, ta kastrullen från spisen. Rör tills chokladen smält.
  4. Vispa ihop chreme cheese (Philadelphia) och Mascarpone i en stor bunke med elvisp.
  5. Häll i den smälta chokladen och vispa ihop.
  6. Häll i hallonpurén och vispa ihop.
  7. Vispa i äggulan
  8. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5-8 minuter. Smält gelantinet i 1 msk vatten i en kastrull. (Obs! Ej för stärk värme).
  9. Blanda det smälta gelantinet med cirka 2 dl cheesecakesmet direkt i pannan. Häll tillbaka blandningen i bunken med cheesecakesmet och blanda väl.
  10. Häll cheesecakesmeten i formen, täck med plastfilm, låt stelna i kylskåpet över natten.
  11. Ställ cheesecaken i frysen i ca 1 timme före servering.
  12. Tag ut den från frysen ca 15 min före servering, tag ur cheesecaken ur formen, dekorera med färska bär.

Det kan ju kännas som det är många moment…men inget moment är speciellt svårt. En klar bonus är att man kan förbereda den dagen före kalaset…och den blir så len och fin i smaken!

Lycka till! ? Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen