Handgjord, min egen design

handgjord

Handgjord, min egen design

Idag tänkte jag berätta lite om mitt egna barnklädesmärke, som jag designade och tillverkade för exakt 10 år sedan! Oj vad åren går fort! Jag plockade fram mitt lilla lager, då en ny samarbetspartner var väldigt intresserad av kläderna! Så himla kul! Kläderna är helt ekologiska, mönstren ritade och handtryckta av mig med screentrycksteknik. Året 2006 startade jag företaget och sajten Handgjord.se en webshop fylld med mina hantverk. De ekologisk kläderna kompletterades med handsydda mjukdjur, dockor, barnlakan-set och en hel del inredningsdetaljer. Sen blev det mycket annat också under ”Handgjord-tiden” som ulltomtar, smycken och keramik. Det skulle i alla fall ha en känsla av Svenskt hantverk…tänkte att det passar in i Sverigetemat här på bloggen! Här kommer några inspirationsbilder…

handgjord

Egenritade motiv

Mönster är handritade av mig, utskurna med skapell, sedan tryckta för hand med Screentrycks-teknik. Någon dag ska jag visa hur man trycker med Screentrycks-teknik här på bloggen! Det blir otrolig kvalitet och väldigt skarpa tryck! Mönstret skärs ut i speciellt Screentryckspapper, och går att spara för många tryck. Man använder en speciell ram och en rakel, för att dra färgen över mönstret.

handgjord

Retro

Motiven ska andas retro och svensk design, vissa av mönstren är tänkt att passa både flickor och pojkar.

handgjord

Ecotänk

Alla plaggen är i ekologisk bomull…det var bland de första som man kunde få tag på 2006. Färgen är också ekologisk och är köpt från ett litet företag i Björnlunda i Sörmland. Allting tillverkades i min ateljé i Nacka…tala om närproducerat!

handgjordhandgjord

Märket Handgjord.se skulle kännas riktigt svenskt! Nordiskt ljus och klara färger, med glada något naiva mönster!

handgjord

Webshop och försäljning

Elefanten var mitt populäraste mönster! Kläderna sålde jag till några få butiker i Sverige, men även via webshopen, på marknader och på kundkvällar i min ateljé.

Pyssel, pyssel och skapande!

Alla motiven gick att få på bodys, babymössor, haklappar, toppluvor men även babyfiltar och lakan. Jag det var en liten kort inspirations berättelse från en del av allt mitt skapande hittills! Det finns så många roliga material och så många nya tekniker inom hantverk och pyssel! Man blir aldrig fulllärd!

Ja hoppas ni fått inspiration till att rita era egna mönster, snart ska jag visa hur screentryck fungerar i praktiken! Men gillar du att pyssla med textiltryck, går det utmärkt att tryck med stämplar, färdiga schabloner eller det klassiska potatistrycket!

Ha det så bra!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske också gillar

Rulla till toppen