Trädgårdsmässan 2018

Trädgårdsmässan 2018

Trädgårdsmässan 2018

I fredags var jag på Trädgårdsmässan i Älvsjö. Det var faktiskt första gången på säkert 10 år som jag besökte den…Vilken mässa! Väldigt fina växtarrangemang, massor av blommor, fröer och annat kul som man kunde man fynda. Flertalet scener med föreläsningar och workshops om man ville testa det! Idag får ni ett bildregn (med mobilen) från mässan hoppas det ger er massa vårinspiration, för nu känns det äntligen som den är på gång!

Trädgårdsmässan 2018

Vackra balkonger

Först besökte vi hallen med vackra balkonger! Underbart fina! Här fanns något för alla, balkonger med  olika teman som marockansk, svenskt, 70-tal, rustikt, Formextema…Den här ovan gillade jag verkligen!

Trädgårdsmässan 2018

Makraméer verkar fortfarande användas inom trädgårdsvärlden, kolla in de söta underlaterna!

Trädgårdsmässan 2018

Svarta trenden verkar hålla i sig…

Trädgårdsmässan 2018

Hanna Wendelbos superfina monter, med hennes egendesignade tapeter, och vackra brickor. Kolla in blomsterväggen, som en blomtapet. Den känner ni säkert igen från ”Blomsterlandets reklam”

Trädgårdsmässan 2018

Armeringsjärn på höjden och bredden, det rostiga går aldrig ur tiden! Alltid lika fint till örter och skira blommor!

Trädgårdsmässan 2018

Roliga detaljer! – Allt går att plantera i. På bilden en kakform fylld med blommor, och kanske kan skeden funka som växtstöd.

Trädgårdsmässan 2018

En hall med gott & blandat

Här fanns vackra planteringar, workshops, föreläsningsplatser och massor av blommor, samlarväxter, fröer, växthus, redskap, spabad, korvar, choklad och massa andra småprylar…vilken blandning men himla kul!

Blommor, färger, småsaker

  1. Blommor färgmatchat i rosa.
  2. Dammar med vattenfall, rök och belysning
  3. Vackra blomtavlor
  4. Vintagefärger
  5. Påsksaker lite här och var
  6. Påskris med färgade ulltussar
  7. Betong ägg i olika färger
  8. Mängder av chilisorter för Chilientusiesterna
  9. Koloniodlingar

Växthus från Idagård

Det här blev min mässfavorit! Snyggaste växthusen av alla från Idagård. Växthusen är tillverkade av bästa träsort och finns i flera vackra färger, med fina krusiduller…och det bästa av allt det kommer i platta paket i några få delar, som enkelt kan sättas ihop på en dag! Det här måste jag bara kolla upp…ett växthus står ju på min drömprojektlistan! Vill du läsa mer om växthusen kika gärna in på Idagårds hemsida.

Trädgårdsmässan 2018

Årets pelargon

Årets pelargon heter Picotee Pink – en Hortensiapelargon! Juryn beskriver Picotee Pink som pelargonen som blommar lika överdådigt som Hortensian, samt har den förtrollande färgskalan. Kronbladens ceriserosa kant flyter sakta in i bladets vita del till en läcker ljuvlighet. Knopparna är pärlemovita och droppformade. Blommorna håller mycket länge, en lättskött liten skönhet som utlovas att hålla från maj till frost på såväl fönsterbräda som blomlåda. Jag köpte förstås med mig en hem…ska visa den när den förhoppningsvis blivit lite mer ”överdådigt Hortensialik”.

Trädgårdsmässan 2018

Vintage – naturinspiration

Trä, terakotta, pinnar och mossa från skogen…Kolla in vedförvaringen i bakgrunden. Känns kul att se hur vi tagit tillvara på naturen hela vägen…

Trädgårdsmässan 2018

Orangerikänsla

Gamla Shabby chic fönster, vitputsade murar och grönt…Skulle vara kul att mura några odlingslådor….En fin idé till sommarens projekt!

Trädgårdmässan 2018

Floristutbildarna

Den monter som jag verkligen fastnade för var Floristutbildarna, gick tillbaka flera gånger bara för att beundra helheten. Kombinationen griffeltavlan, alla vaser med blommor, otroliga blomsterbuketter och se nedan…t.o.m. blommor var nedstuckna i snygga bokhögar….Wow klart imponerad!  Måste nog kika in och se över deras kursutbud….

Trädgårdsmässan 2018

Tack för den här inspirationsrika dagen! Nu kan våren börja! Fram med fröer, sättpotatis och i med blommorna i blomlådorna!

Hoppas ni gillar dagens inlägg! Skriv gärna till mig och berätta vad ni vill se mer av på bloggen…Känner att jag svävar runt bland småpyssel, diy-projekt, filmer, bakning, trädgård, inredning, mässbesök… Alltid kul att få veta vad ni tycker!

???? Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen