Formex

Formex

I veckan besökte jag Formex! Det har ju varit två års pandemipaus för mässan, så jag såg verkligen fram emot att få kika på mässan och träffa några av mina kära pysselvänner! Idag bjuder jag på ett bildcollage från Formex mässan. Massor av inspiration med höst och julkänsla! Hoppas ni finner något ni kan använda som tips till era Diy-pyssel! Häng med på en dag på Formex!

Formex

Formex 2022 – höst och julinspiration!

Alla bilder är tagna med mobilen och helt oredigerade, tänkte det gick snabbast. Eftersom jag bara gått runt och sugit i mig idéer, så brukar jag utelämna vilka märken och montrar det handlar om…och egentligen vill jag inte göra reklam gratis liksom. Snygg framsida på mässkatalogen…men representerar den egentligen höstens Formex?

Formex

Formex – entré – Tema ”Party”

Disco
Pinjata

Entréhallen

Entréhallen brukar vara något alldeles speciellt och visa mässans tema! Vissa år har det varit natur, återbruk, vissa år hantverk och något åt med gigantiska blomsterarrangemang. I år känns den lite annorlunda kan man säga….en party med före och efterkänsla! En öde bar som väntar på folket, krossade discokulor och en tömd Pinjata med känslomässiga budskap…vet inte om det ska kännas glatt eller sorgligt! Det är upp till besökaren!

Hantverk
En monter i entréhallen. På baksidan av denna glittriga Partyvärld hittade man en pytteliten monter med hantverk…i stramt stilrent upplägg. Ja en svårtolkad start på mässan, men någon mening är det väl….Efter pandemin ska vi välja Party eller hantverk eller både och. Vi ska vara glada och njuta av att den är över och att vi kan umgås och göra saker tillsammans igen!

Färgtema för höstmässan

Överallt fick man se dessa färger, jordiga, naturella med runda former. Ett tips till er som gillar keramik att göra fina vaser och ljusfat!

Lampor & stjärnor

Även här är de flesta lampor i naturfärger! Visst är det toppen med vägglampor! Watt & vekes vägglampor var väldigt populära, så de kommer vi nog se mycket av…kanske ni kan komma på något Diy för detta! Lampfötterna på mittbilden är ju väldigt intressanta. Jag har sett hur fler skapat med skulptermassa för att skapa struktur på koner och klotformer… Julstärnorna i papper är ju en trend vi sett i många år…men kommer vi pysslare att hitta på någon ny variant till julen…spännande att se!

Diskborste & Disktvål

Min enda gåva från mässan! Vi gick ju runt och kikade som pressfolk på mässan, och då hoppas man ju att någon är intresserade av oss och våra konton… Det blev diskmannen som fann intresse i oss! 😂 En diskborste med utbytbar borsthuvud och en disktvål (endast prototyp) från ”Nature” den finns på bl.a. Hemtex. Nu har jag testat kitet några dagar och måste säga att jag gillar det…speciellt tvålen, så hoppas att de börjar sälja den snart!

Ernst

Ernst

Som vanligt är det Ernst monter som jag är mest nyfiken på…är den lika fin som vanligt! Oftast är den lugnast, mest färgstämd och naturligast inredd. Jaa det var den! Den var nog ännu mer sparsmakad i år! Bådar det gott eller dåligt…är Ernst tid förbi..hoppas inte det, för det fanns många fina saker. Det nya var de frostade runda vaserna…känns lite finska liksom!

Godis

Godisland

I andra mässhallen fick man ett besök i godisland. Något mindre och färre utställare än vanligt, men alltid lika trevligt att gå runt och provsmaka lite choklad, kaffe och lakrits. Formex hade byggt upp en nostalgisk kiosk i Pippianda…men något för stram och icke gammaldags…bättre kan dom!

Muminfeber

I många montrar kunde man hitta något med Mumintrollen. Mumingodis, Muminkaffe och Muminleksaker…Söta ju!

Julkalendrar

Julkalendrar kunde man hitta i alla möjliga varianter. Det fanns i te, kaffe, lakrits, chili och massor av olika chokladvarianter. Den här fastnade jag för…En vacker trälåda med handgjord choklad från Sverige i olika smaker!

Formex – Trend Stefan

Jag hann med en föreläsning och valde att lyssna på Trend Stefan. Han är en riktig bra talare, kul att lyssna på och framförallt så får han fram budskapet om årets trend väldigt snabbt! Trettio minuters bildspel med presentation, superbra! Årets trend…eller egentligen en livsstil som vi tagit till oss under Pandemin, Outdoor/utomhustrenden…

Under pandemin var vi tvungna att hitta på saker utomhus som att vandra, picknicka, jobba ute, äta ute, pyssla ute, umgås ute. Många hade mycket tid över och pengarna gick till att bygga trädäck, utekök och annat än till resor. Det här året vill vi fylla våra trädäck med tåliga möbler, köpa fina saker till uteköket, vackra energisnåla lampor.

Årets trendigaste stad Paris fyller sina parker med nyplanterade träd och vackra möbler att sitta på. Vi bygger hus som vi klär in med växter. Bra tänk för att förbättra vårt klimat! Många länder låter sig inspireras och bygger på liknande sett. Faktiskt finns det ett helt nybyggt kvarter någon minut från mig som byggt lägenheter med massor av växter som börjat klättra på fasaden, himla fint!

Sista bilden, se den härliga arbetsplatsen under ett träd! Me kommande varma klimat kanske det här blir aktuellt halva året i Sverige!

CC Hobbys monter

Min härliga samarbetspartner sedan 2014 är CC Hobby, som vanligt är montern fylld med fint material! De satsar stort på färdiga Diy-askar med prova på inom alla olika pyssel och hantverk. Smart tycker jag, det är så bra att testa något innan man köper upp hela butiken på material. En bra present också, askarna är så snygga också, passar även att ge till en vuxen som har allt! Hoppas på fler samarbeten med dem här under hösten!

Vackra höstdukningar

Överallt kunde man finna vackra höstdukade bord! Plocka in naturmaterial till duken, linnedukar i jordiga och gröna färger, ljus och vaser i brunt och grönt glas…Direkt fick jag känslan av att man kan pyssla med återbrukade vinflaskor i vackra färger….ett litet Diy-tips till er! Kika in de stora ekollonen…visst är de underbara!

Jul 2022

Julen hade inte fått så stort utrymme på Formex, men det smög sig in här och där…Några montrar med glittriga ljusslingor, några juldukningar, och ytterst få tomtar. Det jag la märke till var dukningen (bilden längst upp till vänster) att julfärgerna drog åt orange i år. temat med naturinslag, apelsinskivor och brunt glas tror jag vi får se mycket av.

Färgade blockljus fanns överallt, bakning på det rustika bordet, ullhängen var man ju glad att se (ett kärt favoritpyssel för mig) tomteljusstakar i lera och så de vikta stjärnorna återkommer! I 25 gradig värme har man ju inte riktigt börjat tänka på julen än…men men tiden går alltid fort. I år tänker jag börja extra tidigt, älskar ju julpyssel!

En trevlig dag!

En rolig dag att leva länge på! Gick tillsammansmed Merja @Silverödlan hela dagen, träffade även MIa @miakinoko och Caroline @etthusbliretthem på mässan.

Hoppas ni fått lite inspiration till höstpysslet! Det fanns massor av mer att titta och fota, men valde ut det jag gillade. Har dragit på mig först höstförkylning…och magsjukan går på jobbet…känns som hösten är igång på riktigt…men jag har något väldigt trevligt att se fram emot i september!

Ha en bra vecka!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen