Balkong pyssel

balkong pyssel

Balkong pyssel

Något som jag verkligen gillar så är det blommor! Speciellt den romantiska trädgården, med gammaldags blommor som rosor, lavendel, klematis, pelargoner och speciellt vitt, rosa och blått! I stugan håller vi på att jobba med den gamla förfallna tomten, men i veckorna kan jag inte låta bli att pyssla lite med blommor på balkongen! Idag visar jag vad jag har på gång på balkongen! Det går faktiskt att få saker att överleva riktigt bra!

balkong pyssel

Balkong pyssel

Vi bor i ett ganska nybyggt område, där alla strikt måste använda samma markisväv på balkongerna, och helst inte bygga några speciella annorlunda väggskydd och annat kul! Men det är väl snyggt för utomstående att området är enhetligt. Jag ville få till lite gammaldags trevlig cafékänsla på balkongen, därför skaffade vi de vita nätta gjutjärnsmöblerna för ett antal år sedan. De är toppen att ha ute året om, och ser riktigt fina ut när de står ute i snön. Träsoffan hittade jag i vår container förra våren, ett riktigt fynd, lite lagom Shabby chic avskavd… Träplattorna la vi också in för ca 4 år sedan, nu har de fått den fina grå färgen, när alla lack och brunhet har försvunnit!

balkong pyssel

Nya balkonglådor

Jag i år tänkte jag att balkongen skulle få lite extra grönska! Målet är en grön oas, med lite gammaldags mormorskänsla. Problemet när man har balkong, är att det är så svårt att vattna…allt rinner nämligen ner till grannen, rakt på deras matbord!!! Så därför har jag skaffat nya balkonglådor (från Rusta), för en billig peng, och inte tänkt att borra hål i dem. Istället har jag ställt krukorna direkt i balkonglådorna, och häller sedan av vattnet i diskhon om det regnar alldeles för mycket!

balkong pyssel

Spalje som växtskydd

På den ena sidan av balkongen, kändes det som vi ville ha ett insynsskydd. Men eftersom det är lite strikt hur vi får ha det på balkongen, har vi satt upp en enkel träkorsspalje (från Granngården). Där tänkte jag att klematisen skulle få klättra, den har föresten övervintrat 2 vintrar på balkongen! Täck bara in kruka och blomma i tidningspapper och en jutesäck och ställ den vid balkongväggen, den kommer att klara sig fint! När grannarna har vant sig vid min spalje, tänkte jag häfta lite markisväv på baksidan av spaljen…så får man ett riktigt bra vind och insynsskydd.

Projekt lastpall

  • I höstas fick vi hem en gammal lastpall! Jag tycker att lastpallar är lite kul, speciellt om de är lite gamla och ruffiga, med stämplarna kvar. Jag har inte blivit klar med detta projekt, men snart så!!
  • Den har jag ställt längs balkongväggen, det ska spikas plankor vid varje pinne, häftas plast på insidan av varje blomfåra, sen ska den fyllas med massa blommor!
  • I spaljen tänkte jag ha en klätterros, hoppas man kan övervintra den på balkongen!
  • I miniväxthusen, som jag fortfarande har inomhus, har jag och lilltjejen sått krasse, malva, rucola, dill, gurka och luktärt. I lastpallen tänkte jag också sätta lavendel och diverse tåliga perenna växter.
  • Mer bilder kommer senare i vår då jag planterat färdigt!

balkong pyssel

Minisyren

Vi har turen att ha en egen trappa, så där har vi vårt fina bröllopsträd som nu överlevt 16 år!!! Det kallar jag härdigt träd, den har vi flyttat från två villaträdgårdar och sedan planterats för 5 år sedan i sån här frigolitkruka. Nertill har vi fått med mig någon växt (tror det är schersmin) från vår första trädgård!

balkong pyssel

Här är vår solälskande hund Dino

I år blir vår Bichon frisé 10 år, en liten hund som verkligen gillar värme! Fortfarande pigg och busig, men lite gubbig och sur ibland också…

Ha en riktigt fin vårdag i solen!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen