Virka spetsägg

virka spetsägg

Virka spetsägg

Idag har jag fått flera fina påskpresenter från min fina virkvän! Spetsägg som är stärkta i socker, så söta att dekorera med till påsk. Häng dem i påskriset, i fönstret, i en krans, i blomman eller dekorera påskpresenten med dem! Här delar jag med mig av beskrivningen, som kommer från Blomsterverkstad (Blogg Sköna hem), som i grunden kommer från tidningen 101nyaideer.

virka spetsägg

Virka spetsägg

Material: Garn: vilket vitt eller färgat virkgarn som helst som passar till virknål 2,25

virka spetsägg

Virka spetsägg

Beskrivning:
4 lm, sm till ring
v.1 lm, 10 fm om ringen, sm.
v. 2 3 lm, stolpe i samma m, lm *hoppa över en m, 2 st i samma m, lm* Upprepa *-* varvet runt. Avsluta med sm i varvets början.
v. 3 sm bort till hålet, 3 lm, 3 st, lm (virkas i hålet) * 3 st i nästa hål, lm* Upprepa varvet runt, avsluta med sm. (21 m)
v. 4 sm bort till hålet, 3 lm, st i samma m, * 2 st i nästa m* upprepa varvet runt, sm. (42 m)
v. 5 *hoppa över 2 m från förra varvet, 7 st i nästa m (3:dje m från virknålen), hoppa över två m och fm i nästa m* Upprepa varvet runt, sm.
v. 6 3 lm, * 3 lm, fm ner i bågens topp, 3 lm, st ner i förra varvets fm* Upprepa varvet runt, sm i den 3:dje lm i varvets början.
v. 7 *7 st ner i förra varvets fm, fm ner i förra varvets st* Upprepa och avsluta med sm.
v. 8 Gör som varv 6.
v. 9 Gör som varv 7.
v. 10 Gör som varv 6.
v. 11 Gör som varv 7.
v. 12 3 lm, *2 lm, fm ner i bågens topp, 2 lm, st ner i förra varvets fm* Upprepa varvet runt, sm.
v. 13 Gör som varv 7.
v. 14 sm bort i bågens topp, *2 lm, fm ner i nästa båges topp* Upprepa varvet runt, sm.
v. 15 3 lm, st i första mellanrummet *2 st i nästa mellanrum* Upprepa varvet runt, sm.Koka stärkelse (lika mycket socker och vatten, koka blandningen till sockret löst sig) och låt svalna. Doppa ditt virkade ägg och kläm försiktigt av den överflödiga stärkelsen. Stoppa i en vettenballong i ägget och blås upp. Knyt ballongen och häng för att torka. Fäst ett band för upphängning och dekorera med rosett.Lycka till med äggen!HälsningarKatarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen