Påskpyssel med ägg och stans

Påskpyssel med ägg och stans

Idag visar jag påskpyssel med ägg! Man kan göra så många fina olika sorts ägg till påskriset! Eller dekorera med äggen i blomkrukorna, på kransar eller lägga dem i fina skålar. Det enda du behöver är några urblåsta ägg, pappersstansar och lim. Här kommer lite bildinspiration!

påskpyssel

Påskpyssel med ägg

Material: Urblåsta ägg (se mitt tidigare inlägg, hur du gör), stansar ex. kyckling, påskhare, fjäril, blomma i miniformat (från Panduro) finns även hos Make and Create, Slöjddetaljer etc. Limpistol eller annat lim, ståltråd, eller tråd för upphängning.

påskpysselGöra upphängning till ägget

  • Blås ur ägget, knipsa en ståltrådsbit, stoppa in det i ägget, och för ut genom andra hålet. Vira fast en pärla i änden som stopp, och avsluta med en ögla i toppen.
  • Den andra varianten är att göra en kraftig böj på ståltråden, för in den genom hålet och ståltråden kommer att fastna, fäst gärna med lim i hålet, avsluta med en ögla.
  • På äggen är det oftast en rosa stämpel, måla över den med vit färg.

påskpyssel

påskpysselÄgg med blommor

(Jag har använt marmorpapper, guldtråd för upphängning.)

  1. Börja med att stansa ut massor av små blommor.
  2. Tag toppen på en stängd kulspetspenna, eller typ en potatissticka, och böj till varje liten blomma runt toppen för att få fram den böjda formen.
  3. Limma fast blommorna på ägget med lim. Jag valde limpistol, dels för att det torkar snabbt, limmet är genomskinligt, dock blir det lite trådar, som man får klippa bort efteråt. Klart!

påskpyssel

påskpyssel

Ägg med fjärilar

  • Här har jag använt glitterpapper, i guld, rosa och turkos.
  • Man kan göra många olika mönster med fjärilarna. Låta dem flyga på rad, eller limma dem huller om buller, glest eller tätt. Hitta på dina egna färgkombinationer och mönster!

påskpyssel

 Ägg med påskharar och kyckling

(Papper från Panduro)

  • Stansa ut harar i olika färger och fast dem som en ring runt ägget.
  • Stansa kycklingar i olika färger och låt dem vandra runt ägget i böljande former!

Lycka till med dina ägg!

Hälsningar

Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen