Stjärnor av toarullar

Stjärnor av toarullar

Stjärnor av toarullar

Åh vilken fin adventshelg! Nu kom den frostiga känslan, och jag hann få upp lite stjärnor och köpa några julblommor! Den bästa tiden börjar nu! En hel månad med julmys, godsaker och pyssel! Jag håller på att fixa min stora julkrans till vardagsrummet, men än har jag några småsaker kvar som jag ska pyssla ihop till den…Idag bjuder jag på några lättpysslade Stjärnor av toarullar.

Stjärnor av toarullar

Stjärnor av toarullar – Ett himla bra återbrukspyssel! Tycker de blev rätt fina att ha i granen, eller varför inte dekorera julklapparna!

Stjärnor av toarullar

Stjärnor – material:

⭐️ Toarullar
⭐️ Vit färg (CC Hobby)
⭐️ Glitterpulver
⭐️ Snöre för upphängning

Verktyg: Sax, limpistol (eller vanligt hobbylim), pensel

Stjärnor av toarullar

Stjärnor – gör så här:

1) Börja med att klippa ca 1 cm breda bitar av toarullarna. De blir naturligt formade när man viker ihop dem för att kunna klippa i dem.

2) För att göra mindre cirklar och former, klippte jag av några ”toarulleringar” på mitten (se nere i vänstra hörnan).

3) Testa att lägga dina ovala bitar i olika former innan du börjar limma. Här är en större stjärna, som jag testade att lägga ut…men eftersom jag bara hade sparat några toarullar, så fick det bli tre små stjärnor i dagens pyssel.

Stjärna av toarullar

Liten stjärna

1) Lägg ut 5 stycken stora ovaler.

2) Klipp till 5 stycken ovaler till, men klipp bort ena änden på ovalerna, så att de passar på insidan av varje stjärna. (Se mitten av bilden).

3) Limma ihop alla ovalerna (använd gärna limpistol, det går snabbt och är lätt!).

Stjärnor av toarullar

4) När stjärnorna är ihoplimmade, så kan man antingen låta dem vara naturella eller måla dem helt eller delvis, och dekorera med glitter/paljetter etc.

Stjärnor av toarullar

5) Pensla lite vit färg på kanterna och strö glitterpulver över. Man kan också måla sidorna och strö ännu mer glitter. Låt torka, vänd på stjärnorna och måla/strössla glitter.

Stjärnor av toarullar

6) Knyt ett tunt snöre i stjärnan och häng upp i granen.

Stjärnor av toarullar

Ett superenkelt pyssel som passar alla åldrar! Tänk vad kul att måla dem i olika färger, dekorera med paljetter, pärlor och glitter. Man kan göra en hel girlang och hänga i rummet!

Ha en härlig decembervecka!

Kram Katarina ?

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen