Pyssla en liten snögubbe!

snögubbe

Gör en liten snögubbe

Ett lätt och roligt barnpyssel, där de små barnen klarar av att göra snögubben nästan helt själv. Den blev väldigt gullig, och kommer att passa bra i vårt lilla tomteland här hemma.

snögubbe

Snögubbe

Material: Färdiga bomullsbollar, ögon (från Panduro) Hatt av svart papper, morot av orange papper, pärlor till knappar, träplatta (så att snögubben står stadigt), grillpinne, lim eller limpistol.

Snögubbe

Gör så här:

  1. Trä upp tre bollar i olika storlekar på en grillpinne, knipsa av pinnen med en sax eller tång, så att den blir lagom lång. Spara dock en liten topp vid huvudet, så sitter hatten kvar bättre.
  2. Limma fast snögubben på en liten träplatta.
  3. Limma fast ögon, och pärlor som knappar.
  4. Klipp en liten trekant av orange papper och rulla den till en morot, limma fast på snögubben.
  5. Klipp till två rundlar och en smal remsa av svart papper till hatten. Rulla remsan runt en penna och limma ihop. Limma fast pappremsan på den större rundeln, och limma därefter fast den mindre rundeln till hattens topp. Se bilder. Sätt fast hatten med lite lim på träspetsen och tryck dit den på snögubben.
  6. Pudra lite mjöl över snögubben för en vintrig look!
Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen