Julkulor av bullformar

Julkulor

Idag bjuder jag på ännu ett superenkelt julpyssel för alla åldrar! För ett par år sedan bjöd jag på ett liknande pyssel med kaffefilter, det är mitt mest klickade inlägg här på bloggen de senaste två åren…så här kommer en höjdare till som är ännu enklare att göra! Varsågoda ”Julkulor av bullformar”

Julkulor

Julkulor av bullformar

Här kommer ett superbilligt och snabbpysslat tips! Toppen om man har en limpistol (den enklaste) men funkar också med dubbelhäftande smala remsor tejp eller ett annat snabblim.

Julkulor

Julkulor – material:

🎄 Bullformar (funkar ju fint med vilka färger som helst) ca 12-15 st
🎄 Snöre/band
🎄 Träkulor (valfritt) tag annat som du har hemma, pärlor etc.

Verktyg: sax, limpistol (lågtemp/billig)

Julkulor

Julkulor – gör så här:

  1. Vik alla bullformarna på mitten, stryk med fingrarna över kanten och platta till (man kan lägga en tyngd på dem en stund) Vik 12-15 st ju fler du tätare boll, så är en smaksak!
  2. Plocka fram limpistolen, öppna upp bullformarna och sätt en limsträng längs mitten tvärs över ena bullformens halva (se bild 2). vik ihop och pressa med händerna. Gör likadant på alla bullformarna.
  3. Nu är det dax att sätta ihop dem till en hög. Sätt två limsträngar i utkanterna utanpå bullformen som (bild 3) och pressa på en annan bullform, så att det blir en hög med halvmåneformade bullformar.

4. Sätt lim längs alla bullformarnas kanter, pressa ihop, lägg en dubbelvikt tråd med en kula i ena änden (bara valfri dekoration) vira ut, sätt två limsträngar på en bullforms halva och pressa ihop. Trä på en till pärla i toppen på julkulan. Man kan behöva pressa in lite mer lim i varje ände och pressa ihop med fingrarna.

⭐️ Visst är det smidigt med pyssel med bullformar! Jag har sett att de använt bullformar som kolapapper, hur bra som helst!
⭐️ Vill ni kika på julgranskulorna gjorda av kaffefilter, klicka in här!

Här är en inspirationsfilm!

Julkulor

Julkulorna är klara!

Häng dem i granen, i fönstret, gör en girlang eller varför inte hänga fast en kula på gåbortflaskan eller på julklappen. Det är alltid trevligt med en handgjord dekoration på ett köpeting!

Lycka till!

Kram 🤶 Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen