Diy: Vintagekula och Tomtekula

vintagekula

Diy: Vintagekula och Tomtekula

Några dagar före jul brukar jag ordna en julpysselkväll med bästa vänninan och familj hemma hos mig. Vi plockar fram allt från pysselskåpen, och pysslar dricker glögg och äter massa gott hela kvällen. Man vet aldrig vad som blir kvällens roligaste och bästa pyssel. Vi är barn och vuxna i alla åldrar, så det blir många olika sorters pyssel. I år blev det många fina julkulor, askar, strutar och stjärnor. Idag visar jag hur du gör en fin Vintagekula av gammalt och nytt papper. Jag visar också en liten tomtekula som min lilla tjej dekorerat med en tomteservett. Det blev såå mycket pyssel den här kvällen, så jag inte hann fota alla stegförsteg bilder, men jag ska försöka beskriva hur vi gjort i texten.

vintagekula

 

Vintagekula

Material:
gammal julkula, gärna i plast (från Clas Ohlson), decopagelim (från Panduro),  gammalt bokpapper, tidningspapper eller textpapper från servett, pensel.

Gör så här:

  1. Klipp smala remsor av det gamla bokpappret och tidningspapper/servettpapper. Prova på en kul, hur långa remsor du behöver (från toppen till botten på kulan).
  2. Pensla med dekopagelimmet ett limsträng från botten till toppen, och tryck dit en remsa.
  3. Tag varannan remsa av brunt och vitt papper, fortsätt att täcka hela kulan.
  4. Måla sedan ett lager decopagelim över hela kulan, häng upp kulan så att den torkar fint. Knyt något fint band i julkulan, man kan ta jutesnöre, spetsband, sidenband eller som här enkelt bomullssnöre.

tomtekula

Tomtekula

Material:
gammal julkula, gärna i plast (från Clas Ohlson), decopagelim (från Panduro), servett med julmotiv, glitterpulver.

Gör så här:

  1. Riv eller klipp en bit av servetten, använd endast den översta pappret på servetten.
  2. Pensla med decopagelim på kulan, och pressa försiktigt fast servettbiten med fingrarna, täck kulan med flera servettbitar, tills du är nöjd med resultatet.
  3. Pensla med decopagelim över hela kulan och strö eller rulla kulan i lite glitterpulver, häng upp kulan och låt torka!

Snart visar jag fler tips på julkulspyssel!

 

 

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen