Halloweenpyssel för barn

halloweenpyssel

Halloweenpyssel för barn

Nu är det bara ett par veckor kvar till barnens favorithögtid Halloween. Jag tycker att för varje år som går, så ökar intresset hos barnen för Halloween. Det blir fler fester, mer maskeradkläder att välja på, fler dekorationer finns i affärerna. Inom bakning finns det massor av kul saker man kan göra med Halloweentemat som ex. cupcakes, cakepops, läskiga kakor, roligt godis osv. Vi fortsätter med halloweentemat här på Diy Sweden! Det kommer att blir Spökballonger, fladdermusgirlanger, läskiga cupcakes, halloweenljuslyktor, halloweensmycken och mycket mer. Idag tänkte jag visa ett par jättesöta spindlar som min lilltjej och hennes kompis tillverkade helt på egen hand!

halloweenpyssel

Halloweenpyssel – Piprensarspindlar

Det här pysslet är riktigt enkelt, och man behöver inte mycket material heller! Ett kul barnpyssel som går snabbt, är ofta uppskattat av de små, som bara orkar sitta still en kvart!

halloweenpyssel

Tjejerna har gjort spindlarna helt själva (de är 6-år)! 

halloweenpyssel

halloweenpyssel

Piprensarspindlar

Material: 2-4 st svarta piprensare, två ögon, rörpärlor, en ekollonhatt till mun, en bit kartong till kroppen. Allt kommer från Skapamer.se

Verktyg: sax, avbitartång, limpistol

Halloweenspindlar

Gör så här:

  1. Börja med att ta en eller två piprensare och rulla ihop som en spiral, så att den blir rund. Vik in änddelarna, i rundeln.
  2. Klipp till 8 st ben i önskad storlek.
  3. Klipp till en rund bit kartong, som man limmar fast piprensarkroppen på. Det gör spindeln lite mer stadig.
  4. Limma nu fast benen på spindelns kropp. Använd limpistol, då sitter benen fast riktigt bra!
  5. Trä nu pärlor på spindelns ben. Tjejerna valde att trä pärlor på några av benen. Det skulle ju passa att ha självlysande pärlor, så lyser spindeln i mörkret!
  6. Limma fast plastögonen, och en ekollonhatt till mun. Klart!

Lycka till med dagens pyssel!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen