Rabarbersnaps

Rabarbersnaps

Den här helgen har vi fått så mycket gjort på landet! Klippt och rensat i hela trädgården, fixat och lagt i båten, målat och bränt keramik…och så satte jag igång med ett måla ett par små bord! 😄 Sol och grillning, en riktigt bra helg! Det är ju bara några dagar kvar till Midsommarafton, och jag tänkte det var roligt att fixa en egen snaps! Dagens pyssel blev Rabarbersnaps!

Rabarbersnaps

Så enkelt att fixa egen snaps, nu får man hålla tummarna för att den blir bra! Det ser ut som det ska bli rosa snaps av rabarberskalet, och hoppas att den inte blir lika äcklig som de klassiska köpesnapsarna…egentligen är det ju inte gott, men fint att duka med snapsglas till Midsommar, och en svensk tradition liksom.

Rabarbersnaps

Rabarbersnaps – ingredienser

🌸 Rabarber skivad 500 g
🌸 50 cl Sprit (Vodka)
🌸 2 tsk socker

Verktyg: kniv

Rabarbersnaps

Rabarbersnaps – gör så här:

  1. Skiva rabarbern i tunna skivor, behåll skalet på. Det är skalet som ska ge den fina rosa färgen på snapsen.
  2. Lägg rabarberskivorna i en glasburk eller flaska med stor öppning.

3. Häll på 2 tsk socker.

3. Häll på 50 cl sprit.

4. Skaka så att sockret löser sig.
5. Nu ska rabarbersnapsen vila i kylen 2-3 dygn. Sila sedan av och häll upp i en fin flaska.

Dekorera en flaska och ge Rabarbersnaps i gåva

Ett kul sommarpyssel är att dekorera glasflaskor och burkar! Med bra tuschpennor för glas/porslin kan man ha en riktigt kul pysselstund med måleri!

🌸 Måla flaskor tips
Ett kul sommarpyssel är att dekorera glasflaskor och burkar! Med bra tuschpennor för glas/porslin kan man ha en riktigt kul pysselstund med måleri!

🌸 Rabarbersnaps funkar utmärkt till sommardrinkar, återkommer med test av det!

Nu håller vi tummarna för att det blir en god snaps till Midsommar!

Rabarbersnaps – resultatet

Ja då var Midsommarafton firad, såå otroligt vackert väder i år och allt blir ju extra trevligt! Vi testade snapsen, och jag kan säga att det även blev två glas, så god var den! Man kände en kraftig smak av rabarber som nästan tog bort spritsmaken helt och hållet…så det bara brände lite i halsen efteråt.

Rabarbersnaps – gör så här:

  1. När rabarber, sprit och socker fått dra ett par dygn, är det bara att sila av den.
  2. Jag silade först av den genom ett vanligt filter, men tycker den blev lite grumlig, så jag silade den igenom ett kaffefilter också.
  3. Nu är det bara att servera iskall i små söta nubbeglas.

Kram och lycka till! 💖 Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen