Diy: Nyårshattar – New Year’s hats

nyårshattar

Diy: Nyårshattar – New Year’s hats

Till nyår är det kul med några dekorationer till nyårsmiddagen eller det stora nyårspartyt. Här har jag plockat fram pyssellådan och låtit familjen få tillverka sina egna nyårshattar! Det är en kul partyhöjare för nyårskväll! Låt alla tillverka sin egen hatt! Ett bra pyssel som håller barnen sysselsatta då väntan kan bli lång tills klockan slår 12!

nyårshattNyårshatt med julkulor

Den här hatten blev riktigt kul! Den är tillverkad av Thildapapper från Panduro, med vanligt julgransglitter och ett par julkulor i toppen. Hatten är dekorerad med washitejp runt nederkanten. Sedan har silvertråd virats några varv runt struten. I silvertråden har man hängt pärlor.

nyårshattar

 Nyårshatt med julkulor

nyårshattar

Nyårshatt med silverglitter

Den här hatten, är egentligen inte färdigdekorerad, men jag tyckte den var så snygg som den var. Naturfärgat papper, med glitter i toppen. Året 2015 är målat med pensel med vanlig lim, därefter har man fyllt i med glitterpulver och hällt av pulvret.

nyårshattar

Nyårshatt med silverglitter

nyårshattar

Nyårshatt med silverstjärnor

Den här hatten är dekorerad med vanligt glitter i toppen och runt kanten. Sedan har man använd ett limstift och tryckt fast stjärnpaljetter i olika färger. Nästan alla hattarna har ett A4papper som grund (inte den med julkulorna, den är något större). Sätt ihop hatten med en häftapparat. Häfta även fast gummiband så att hatten sitter kvar på huvudet. Alla dekorationer i toppen på hattarna är häftade.

Nyårshattar med stjärnor

nyårshattar

Nyårshattar med tårtpapper

Den här hatten är tillverkad av ett vanligt ljusblått A4papper. Sedan har man dekorerat toppen med ett tårtpapper. Därefter har man klippt en remsa av spetsen på tårtpappret och dekorerat hattens nederkant. I toppen har man gjort en ros av tårtpapprets kant. År 2015 är penslat med lim och glitterpulver.

Nyårs hattar med tårtpapper 

Till den här hatten har man använt ett A4 papper i ljusblått. Ett mellanstort papper till toppen. En bit av tårtpapprets kant till nederkanten på hatten.

Till tårtrosen, har man använt spetskanten på tårtpappret. Först skapadet pärlorna med ståltråden, sätt den i mitten på pappret. Lindat några varv med spetspappret och häftat ihop. Linda flera varv och vik ut spetskanten och häfta ihop. Häfta fast rosen på toppen av struten, och knyt ett sidenband som döljer rosfästet. Klart!

Hatt med handmålade prickar

  • Börja med att dutta vi färg med en kork, så att det blir prickar. Häll lite turkost glitter i färgdutten.
  • Gör en strut av pappret.
  • Dubbelvik ett vitt A4papper och gör veckningen. Klipp smala strängar i veckningen.
  • Linda det vita kruspappret runt hattens nederkant, häfta eller limma fast.
  • Gör ett likadant vitt kruskpapper. Rulla den runt toppen, häfta fast.
  • Måla Gott nytt år med en pensel, klart!

Hoppas ni fått lite hattinspiration inför nyår!

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen