Chokladhjärtan med mintfyllning
Hjärttemat fortsätter här på sidan! Idag har jag bakat klassisk mintchoklad i form av hjärtan! De blev verkligen goda, perfekt godisbit efter en god middag, och supergott till en kopp kaffe! De är väldigt enkla att baka, och toppen att ge bort i Alla Hjärtans dags present! Prova!
Klassisk mintchoklad som hjärtform, dekorerade med pärlemorkulor
Chokladhjärtan i present – Lägg dem i en enkel glasburk och sätt ett fint band runt!
Mintchokladhjärtan
(Originalrecept ”Mintchoklad” har jag hittat hos Recept.nu numera Köket.se)
Ingredienser
- 1 äggvita
- 4 droppar pepparmyntsolja eller Pepparmyntsarom (tag då 16 droppar) (Oetker)
- 225 g florsocker
- 100 g hackad mörk choklad
- florsocker till utbakning
Du behöver också:
- smörpapper
- kavel
- runt kakmått 1 1/2 cm diameter
Dekoration:
- Dekorationspärlor ”Pärlemor” (Oetker)
Chokladhjärtan med mintfyllning
- Pudra bakbordet, kaveln och kakmåttet med florsocker.
- Vispa äggvitan skummig. Tillsätt pepparmyntsoljan. Blanda ner florsocker, lite i taget. När massan är fast och ändå smidig är degen klar. Knåda den på bakbordet.
- Kavla ut massan 5 mm tjock. Ta ut rundlar eller hjärtan med kakmåttet. Ta bort överflödig deg och kavla ut igen. Det är ungefär som att baka pepparkakor, det känns som om degen aldrig tar slut.
- Tips! Pudra florsocker över bakplåtspappret och lägg sedan dina hjärtan på pappret. Låt dem gärna torka någon timme, så är de lättare att doppa i chokladen.
- Smält chokladen i en skål över en kastrull med hett vatten. Passa noga så att vattnet inte kokar, då kan chokladen bli grynig. Doppa mintbitarna i chokladen och fiska upp dem med hjälp av två gafflar. Lägg dem att stelna på smörpapper. (Jag dekorerade med några Pärlemorkulor)
- Förvara mintchokladen i kylen i en burk med smörpapper mellan lagren.
Lycka till med bakningen!
/Katarina