Chokladhjärtan med mintfyllning

chokladhjärtan

Chokladhjärtan med mintfyllning

Hjärttemat fortsätter här på sidan! Idag har jag bakat klassisk mintchoklad i form av hjärtan! De blev verkligen goda, perfekt godisbit efter en god middag, och supergott till en kopp kaffe! De är väldigt enkla att baka, och toppen att ge bort i Alla Hjärtans dags present! Prova!

chokladhjärtan

Klassisk mintchoklad som hjärtform, dekorerade med pärlemorkulor

chokladhjärtan

Chokladhjärtan i present – Lägg dem i en enkel glasburk och sätt ett fint band runt!

chokladhjärtan

Mintchokladhjärtan

(Originalrecept ”Mintchoklad” har jag hittat hos Recept.nu numera Köket.se)

Ingredienser

  • 1 äggvita
  • 4 droppar pepparmyntsolja eller Pepparmyntsarom (tag då 16 droppar) (Oetker)
  • 225 g florsocker
  • 100 g hackad mörk choklad
  • florsocker till utbakning

Du behöver också:

  • smörpapper
  • kavel
  • runt kakmått 1 1/2 cm diameter

Dekoration:

  • Dekorationspärlor ”Pärlemor” (Oetker)

Chokladhjärtan med mintfyllning

  1. Pudra bakbordet, kaveln och kakmåttet med florsocker.
  2. Vispa äggvitan skummig. Tillsätt pepparmyntsoljan. Blanda ner florsocker, lite i taget. När massan är fast och ändå smidig är degen klar. Knåda den på bakbordet.
  3. Kavla ut massan 5 mm tjock. Ta ut rundlar eller hjärtan med kakmåttet. Ta bort överflödig deg och kavla ut igen. Det är ungefär som att baka pepparkakor, det känns som om degen aldrig tar slut.
  4. Tips! Pudra florsocker över bakplåtspappret och lägg sedan dina hjärtan på pappret. Låt dem gärna torka någon timme, så är de lättare att doppa i chokladen.
  5. Smält chokladen i en skål över en kastrull med hett vatten. Passa noga så att vattnet inte kokar, då kan chokladen bli grynig. Doppa mintbitarna i chokladen och fiska upp dem med hjälp av två gafflar. Lägg dem att stelna på smörpapper. (Jag dekorerade med några Pärlemorkulor)
  6. Förvara mintchokladen i kylen i en burk med smörpapper mellan lagren.

Lycka till med bakningen!

/Katarina

Bild av Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen