Adventskalender

Adventskalender påsar

Idag är jag så stolt att få presentera årets julkalender på bloggen! Ni som har hängt med här på bloggen under alla åren vet att jag brukar göra en ny adventkalender varje år! Det har varit allt ifrån enkla av tändsticksaskar, toarullar, julstrumpor, korsstygn, små glittriga djurpaket och massa annat! I år fick jag frågan av CC Hobby att välja ut en adventskalender ur deras sortiment. Såå klart att jag ville och det fick bli en Broderikalender!

I betalt samarbete med CC Hobby

Adventskalender

Adventskalender – Julkalender

Den här adventskalenderna är en otroligt söt gåva att ge till någon pysslig. Den består av fyra små, enkla broderiprojekt där allt material och verktyg ingår i paketet. Broderiringar, nål, tråd och förritat tyg. Såå roligt att göra till varje advent!

⭐️ Är ni nyfikna på att beställa en adventskalender, med broderitema klicka på länken. Det finns även andra teman som virkning och nåltovning om man vill prova på det. Väldigt prisvärt för en kalender och superskönt att bara klicka hem en kalender och hänga upp!👍

Adventskalender påsar

Söta adventspåsar

Påsarna är fina i sig med söta nummertags, de kan återanvändas som presentpåsar eller till nästkommande års adventkalender.

Julkalender påsar

Julkalender

Jag har hängt upp julkalenderpåsarna i mitt kök, tycker det blev så gulligt! Efter alla år då jag gjort kalenderar med 24 paket till mina tjejer, tycker jag detta med fyra pysselprojekt verkligen är en positiv utveckling! Mer hållbart och lärorikt än alla julkalendrar med miljöovänliga små saker och godis. Toppen att få tillfälle att lära sig brodera! De här små projekten är verkligen nybörjarvänliga och roliga! Alla kan klara av det!

Påse

Är ni nyfikna att kika in i påsarna?

Adventskalender – Första advent

I den första påsen fanns det broderiring, nål, förritat tyg med en snöflinga samt förklippt tyg till baksidan.

⭐️ I påsen finns en superbra och lättförstålig beskrivning hur man gör. Vill man se hur man ska brodera, klickar man in på QR-koden för att se en broderifilm. Till alla broderier använder man det enklaste stygnen “Efterstygn” lättlärt och går snabbt att brodera! Det blir ju hur fint som helst!

Brodera snöflinga

Garnet kommer som en 6-trådig garn, dela detta till två trådar.
1) Trä två trådar på nålen, knyt en knut längst ner på tråden (för att fästa den på baksidan) och börja brodera efter linjerna. Brodera efterstygn, se CC hobbys hemsida eller mina filmer @Diysweden på instagram. Det behöver inte vara så fint på baksidan, då detta täckt över av filttyget.

Användning av broderierna

2) Vänd på broderiet, vik in tyget i broderibågen, lägg på filttyget och sy med små vanlig stygn runt hela kanten. Det här skulle kunna göras ännu enklare, men kan limma fast tyget med limpistol eller textillim. Men sömnadssättet är smartast!

⭐️ Häng upp dina söta broderier i julgranen, eller gör en girlang till fönstret/köket.

⭐️ Använd som juletikett på paketen, garanterat uppskattat! Personligt och hantverksmässigt.

⭐️ Häng dem på gårbortpresenten, glöggflaskan, julblomman.

⭐️ Toppen att skicka i ett kuvert, som julkort/julgåva. Det är lätt, smått och billigt porto. Brodera en söt signatur eller hälsning på baksidan.

⭐️ Sött minne att spara om de äldre pysselsugna barnen har broderat detta.

⭐️ Tips! Återanvända pysslet! Efter jul kan man klippa upp stygnen och sätt det broderade tyget på ex en kudde, tavla eller annat och återanvända den söta broderibågen till nya egenritade broderier!

Adventskalender

Adventskalender – Andra advent

I påse nr 2 hittar ni en söt ren i rött med vitt garn.

Brodera ett renhuvud

Det här är ännu enklare än snöflingan och precis samma sort stygn “Efterstygn” Visst blev den fin! Det här är snabb-broderat och ta gärna idéen vidare och brodera på flera saker!

Adventskalender – Tredje advent

Brodera en julgran

Den här julgranen är min favorit! Jag tycker den blev så fin!

⭐️ Jag började med att brodera stammen i brunt, en stjärnan i gult och sista all grenarna i grönt. Det är “efterstygn” som gäller även här. Jag tycker att jag utvecklades i mitt broderi från första till tredje broderiet. Det blev finare stygn och gick smidigare och blev roligare för varje broderi!

Broderi

Adventskalender – Fjärde advent

Brodera jultomte

Till fjärde advent fick man brodera en jultomte! Tänk så himla bra att man fått mönster till så klassiska julmotiv och fick lära sig brodera dem alla! Det här kommer jag definitivt att spara till andra projekt!

⭐️ Motiven skulle vara fint på kökshanddukar, personliga presentpåsar och linneservetter. Det är bara att rita av motivet på nytt tyg!

Broderi

Broderierna är klara!

Jag hängde upp dem så länge som söta juldekoration i mitt kök! Kanske de hamnar på paketen eller gåbortpresenten sedan när vi närmar oss julen!

Vill ni se en inspirationsfilm

Broderipyssel 1 & 2 advent

Broderipyssel 2 & 3 advent

Jag hoppas att ni fått väldig lust att lära er brodera och beställa den söta adventskalendern! CC Hobby har många fina julkalendrar att välja mellan även fler som passar de mindre barnen!

Ha ett härligt höstlov! Nu kör vi på med mer julpyssel här på bloggen, för det är min favoritpysseltid på hela året!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen