Illustrationsträning

Något som jag alltid tyckt om ända sedan jag var riktigt liten är att rita! Det är ett av de allra bästa pysslen från liten till stor. När man är liten kan vanliga kritor användas, sedan kan man utveckla det hela och köpa finare och finare pennor genom åren. Idag vill jag inspirera till illustrationsträning!

Illustrationsträning – Doodling

Det har ju kommit massor av fina pennor, ritböcker för doodling och vackra ritböcker med tomma sidor. Mitt tips är att kika på Youtube, Instagram eller Pinterest för att få inspiration till att börja rita. Ofta ser det så svårt ut, men gör man bara enkla former och sen lägger till detaljer så blir det finare än vad man kan tro.

Illustrationsträning

Illustrationsträning – material:

👩‍🎨 Fina pennor och slätt papper är bra att ha.
👩‍🎨 Stiftpennor med blyerts, bra sudd och gärna ett paket pennor med fin spets. Är de vattenfasta är det klar bonus. Pennor med märket har jag använt länge och det är verkligen bra. De har pennor i olika fin spets, (OBS! Ej sponsrad) Finns i många hobbybutiker, dessa är från Panduro.
👩‍🎨 Panduro har också små inspirationshäften till ex. Illustration, böcker med textning etx.

Illustration hjärtan

Hjärttavla på canvas

När jag tränat ett ta med mina pennor, tänkte jag att det vore kul att testa dem på en liten canvastavla som jag hade hemma. Det funkade toppen, så det blev en minitavla, signatur ser ju lite mer proffsigt ut på en tavla. har man sen lust kan man ju måla i detaljerna med någon färgad penna. Gör man ritningen på akvarellpapper, kan man fylla i med akvarellfärg som säkert blir väldigt fint! Tänk då på att dina pennor är vattenfasta! Men det får bli en annan dag!

Lycka till med ritandet, det är man aldrig för gammal för!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen