Cricut mug press – En personlig mugg

Cricut mug press

Då var det dax att presentera min nya lilla apparat från Cricut! En Cricut mug press, det låter väl spännande! Man kan med denna maskin pressa fast personliga designade motiv och texter som du skärs ut med en Cricutmaskin, motivet klistras fast på en vit porslinsmugg, sen värmepressas motivet fast på muggen på endast 5 minuter. Du får fram en unik mugg som tål både micro och diskmaskin! Här kommer en superenkel beskrivning hur man gör!

Cricut mug press

Cricut mug press – En kul apparat!

Cricut mug press

Mug press, mugg & Infusible ink

I min leverans från Cricut (där jag är ambassadör och därmed får prova deras produkter) ingick en Cricut mug press, 6 st porslinskoppar som passar maskinen, samt en slags vinyl som kallas Infusible ink. Då är det dax att testa, hur funkar det?

Cricut maskiner

Cricut maskiner

På mitt bord i köket har jag laddat för en dag med Cricutpyssel, så himla kul! Här nedan visar jag steg-för-steg beskrivning, vill du läsa mer om hur en Cricut maker maskin fungerar, klicka på länken, för att komma till tidigare inlägg som jag gjort.

Mugg projekt

Designa en mugg

  1. Först öppnar man Design space-appen i Ipad, dator eller mobil. Jag använder min Ipad.
  2. Skriv ”Mug designs” i sökfältet så kommer det fram många färdigdesignade muggprojekt.
  3. Vill man designa sin egen, väljer man ”Mug design setup” Då kan man välja vilken kant man vill ha på sidan, samt lägga in valfri text i vilket typsnitt som helst, samt massa andra fina symboler.
  4. Viktigt! När man valt bakgrund, text och kant på muggen (min är vågig) så måste man binda ihop alla lagren dvs gör en ruta runtomkring allt, klicka gruppera ”group” samt klicka Attach…det här kan vara lite struligt innan man kommer på det, men har man väl lärt sig det så kommer allt att hamna på en och samma skärmatta! Prova dig fram!
Design space
5. Så här ser det ut när du gjort en design som är redo för att skäras ut.
6. OBS! Tänk nu på att spegelvända texten, tryck på ”mirror” så ser du att texten spegelvänds. Alla dessa steg som jag beskriver, hjälper Design space till med för att du ska veta vad du ska göra. Det finns alltid en Hjälp-funktion. Allt är väldigt användarvänligt!
Infusible ink
7. Sätt dit en bit Infusible ink vinyl (som är anpassad efter muggen) på skärmattan. Tänk på att den fina färgade sidan ska vara synlig, och den blanka vita sidan ska klistras fast mot skärmattan (OBS! Skärmattan är klistrig). Tryck igång din Cricut maker och följ blink och pip.
Text skärs ut
8. Motivet är färdigutskuret.
Tag av vinyl
9. Vänd på mattan, böj den något för att på enklaste vis ta loss vinylen.
Diysweden
10. Använd rensarverktyget och tag loss text och blommotiv.
Cricut mug press
11. Första gången man ska använda sin Mug press, så ska man Göra en ”Setup i datorn” i en dator. Det kommer en broschyr med i paketet. Kolla även i Heat guide för att få instruktioner hur man gör. Vill du läsa mer om Cricut maskiner, kanske du är nyfiken och vill köpa dig en egen, klicka på länken.
Muggpyssel
12. Det är viktigt att torka av muggen med ex. En trasa och desinfektionsmedel för att få bort ev. Damm. Cricut tipsar även om att använda en klädroller (jag tyckte inte att det funkade, den klistrade sig fast på muggen och vart heltokigt, så använd sprit och trasa!)
Sätt fast vinyl
13. Sätt fast vinylen på muggen, se till så att det sitter rakt. Det finns massor av filmer på Youtube hur du sätter fast vinylen på allra bästa sätt. Det här är superenkelt! Sök på ”Mugpress” på Youtube för att få inspiration!
Tryck på knappen
14. Sätt i sladden till din Mug press, tryck på den gröna knappen (som är röd från början) När pressen är varm och redo för vinylpress, blir knappen grön och piper till.
Dax för värmepress
15. Dax att stoppa muggen i värmepressen. Locket är uppe på maskinen och knappen lyser grönt!
Cricut mug press
16. Stoppa försiktigt i muggen, ställ den som på bilden, med handtaget riktat rakt mot dig.
Mug press
17. Tryck nu ner locket på Mug pressen, muggen kommer då att pressas fast i maskinen. Öppna gärna ett fönster det blir en doft från maskinen. Vänta i ca 5 minuter. Mugpress-maskinen kommer att blinka och pipa när muggen är klar!
Öppna mugpressen
18. Tag försiktig ur din mugg, handtaget är inte varmt men resten av muggen är väldigt varm. Ställ muggen att svalna på en kökshandduk eller en sån här värmetålig Cricutmatta. Vänta i ca 10 minuter.
Tag loss
19. Lossa på klisterpappret vid ena sidan och tag loss InfusibleInk-vinylen från muggen.
Muggen är klar
20. Muggen är klar! Så blank och fin! All vinyl har gått in i muggen! Nu har jag min alldeles egna mugg!
Mugg
21. Så här blev blomman som jag hittade i Cricuts symbol arkiv! Jag gillar ju blommor!
Cricut mug press

Cricut muggar

Jag fick sån lust att göra massa personliga muggar, vore toppen till kollegorna på jobbet, namnmuggar för att spara på disken hemma, roliga personliga presenter till födelsedag eller jul! Jag har man kommit igång med Design space, så finns massa möjligheter! Man ska även kunna ladda upp foton för att trycka på muggar! Det bästa är väl i alla fall att de klarar micro och maskindisk, då kommer man att använda dem mycket! Vill ni kika på korta filmer hur jag gjorde muggarna, så finns en enkel guide på mitt Instagramkonto @diysweden

Är ni nyfikna på alla maskiner som finns i Cricut-familjen klicka på länken.

Hoppas ni blev inspirerade!

Vissa dagar blir det såna här lite dyrare pyssel och vissa dagar blir det gratispyssel med återbrukade saker och vissa dagar blir det superenkla pyssel då vi målar vi pinnar från naturen! Det är ju det som är den härliga blandningen jag vill ha här på bloggen! Pyssel för alla åldrar och med alla möjliga material! Så glad att ni är många som kikar in här på bloggen!

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen