Pärlplattedjur

Pärlplattedjur

Pärlplattedjur

Det är inte ofta jag får pressutskick, men idag blev jag superglad! I brevlådan hittade jag den här gullig pärlplatteboken, vilken present! Här får ni tjuvkika lite i den! En helt nyutkommen pärlplattebok med söta djur i stort format. Dagens boktips! ”Pärlplattedjur”

Pärlplattedjur

Pärlplattedjur – av författaren Anja Takacs av förlaget Rabén & Sjögren

PärlplattedjurPärlplattedjurPärlplattedjurPärlplattedjur

Tjuvkik i boken

Boken är fylld med urgulliga djur i stort format. Jättefina att hänga på väggen som tavlor i barnrummet!

Pärlplattedjur

Tydliga beskrivningar och mönster

Boken har väldigt bra och lättförståliga beskrivningar, med mönster i stort format. Vissa djur kräver 6 st stora kvadratiska plattor, så en rejäl låda rörpärlor är bra att ha hemma! Jag och lilla V, högg tag i boken redan första dagen! Första pärlplattan ur boken blev en Babysjöhäst.

Pärlplattedjur

Pärlplattetips

1) Lägg gärna pärlplattorna på en stor skärbräda/bakbord så blir det väldigt enkelt att stryka dem. Det går också bra att ta isär pärlplattorna och flytta dem till strykbrädan, men en träbänk är fastare.

Pärlplattedjur

2) När du strykt pärlplattan på ena sidan med bakplåtspapper emellan, lägg en tyngd på pärlplattan medan den fortfarande är varm, så blir den plan och fin.

3) Stryk även på andra sidan av pärlplattan, då blir den extra stabil. Det kan vara bra om du vill hänga dem på väggen eller som en mobil.

Pärlplattedjur

4) Sätt upp på väggen med häftmassa eller häftkuddar.

Pärlplattedjur

Det skulle vara jättekul att göra en hel vägg med sjötema…sjöhästar, fiskar, bläckfiskar och vattenbubblor.

Helt klart en väldigt inspirerande bok! Jag har sett att den finns i handeln nu…..och vill du tävla om en bok på Instagram har både @pysselmorsan (tävling t.om. 24/1) och @pysselbolaget (tävling t.om. 30/1) så in och tävla!

Ha det bra!

Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen