Pysselbok med naturtema

Pysselbok

Idag tänkte jag presentera Kreativa Karins nya bok ”Stora pysselboken natur”. Ett gulligt paket dök upp i min brevlåda i påsk. Karin hon kan det här med att paketera snyggt! Boken var inslagen i rosa prassligt prickigt papper, vackra band, ett handgjort personligt kort och fint penselkit! Wow säger jag bara! Boken är ju helt underbar, vilken present! En pysselbok med naturtema är något som jag har saknat i pysselvärlden! Idag bjuder jag på några bilder från boken.

Pysselbok

Stora Pysselboken Natur

Har ni sett Vattenmelonkortet, det har Karin gjort med potatistryck och pensel, hur smart om helst! Karin har gett ut två böcker före denna naturbok med tema återbruk och pärlor, kika nedan för att se mer.

Stora Pysselboken Pärlor

Här är Karins förra bok, med tema pärlor. Här ser ni att omslaget är gjort med likadana figurer men med materialet för bokens tema. Hur coolt som helst! Vill ni kika på Pärlboken, klicka på länken.

Pysselbok

Stora Pysselboken återbruk

Den här boken handlar om återbrukspyssel, med material som vi kastar i återvinningen. Man kan gör hur många roliga och fina saker som helst! Klicka in för att kika på den: Pysselboken återbruk

Pysselbok Natur – Min signerade bok!

Pysselbok
Pysselbok

Naturbilder med tema material

Boken är indelad i olika tema efter material. Ni kan hitta pyssel med blommor, kottar, stenar, snäckor, pinnar, kastanjer, löv, frukt, grönt, bär, valnötter, ekollon. Tänk att man kan göra så mycket roligt med naturmaterial!

Pyssel med kottar: Se den fina ramen gjord av pinnar med söta klott-figurer, ögonen är gjorda av flirtkulor). Det är bra med lättförståeliga steg-för-steg bilder som är toppen att visa barnen och låta dem vara med i hela skaparprocessen.

Pysselbok

Blompyssel

Här finns flera roliga tips hur man bla gör en vas av kartong och sedan går på blomsterjakt. Ni hittar fler pyssel som ex blomsterlykta med pressade blommor och en gulligt lejon!

Pysselbok maskros
En glasburk där man kan bevara maskrosor, hur härlig som helst!
Kottar
Söta ekorrar av toarullar och kottar!

Det som är toppen att ha hemma när man vill göra naturpyssel är:
🌿 bra hobbyfärg som fäster på kottar, stenar etc
🌿 sax
🌿 limpistol
🌿 svart tunn tuschpenna
Kanelbullar
Kanelbullar av kastanjer! Vilket toppentips att fixa till barnköket eller lekstugan!
Pysselbok
Sniglar av trolldeg och kastanjer. Trolldeg är något jag gör ofta med barnen på förskolan, himla bra tips att kombinera leran med naturmaterial! Söta blev de också!
En söt björn av pinnar och kastanjer! Så bra, jag ska ta med boken och visa barnen på jobbet så får vi se vad de vill göra först!
Pysselbok

Nu vill jag inte avslöja fler pyssel från boken, beställ eller köp i bokhandeln, det här är min favorit av Karins böcker! Kan verkligen varmt rekommendera den! Jag återkommer med att visa några pyssel, som jag testat med barnen.

Det känns som våren äntligen bestämt sig för att komma, ut i naturen och plocka med material och pyssla! Nu kan man ju även vara utomhus, tag med färgerna och penslarna, en lång sladd till limpistolen, och plocka fram fantasin!

Ha en fin vecka i solen! ☀️

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen