Diytavla av ett fönster

Diytavla

Diytavla av ett fönster

Halloj! Som ni säkert vet älskar jag gamla fönster! När vi fixade pysselrummet köpte vi på oss ett par fönster till väggbygget. Det stora fönstret blev över, som jag egentligen planerar att ha till ett skåpbygge…men i väntan på det diyprojektet så passar det perfekt som tavelram!

Diytavla

Diytavla – Ett gammalt fönster och en samling av familjens målningar! Här byter man enkelt ut teckningarna efter säsong! Vill man hänga tavlan på väggen, är det bara att skruva i ett par krokar och knyta fast ett rep.

Diytavla

En samling tekningar och akvareller

Igår visade jag våra akvarellteckningar här på bloggen, vill du läsa mer om det, klicka på länken.

Diytavla

Diytavla – Material:

  • Teckningar/målningar eller foton
  • Fönster
  • Tejp
  • Krok/rep för upphängning

Diytavla

Diytavla – gör så här:

Placera ut dina teckningar på fönstret. (Vill man inte ha mellanrum mellan glas och fönstrets spröjs, så kan man sätta fast större papper bakom teckningarna, eller göra en passpartouram framför varje teckning.) Jag valde att tejpa fast teckningarna så enkelt som möjligt rakt på fönstrets baksida. Jag gjorde det för att skapa ett rufft utseende som skulle passa fönstret. Det är också väldigt enkelt att byta ut teckningarna om de bara sitter fast med ett par tejpbitar.

DiytavlaDiytavla

När du är nöjd med placeringen på teckningarna är det bara att vända på dem och tejpa fast dem på baksidan av glaset.

Diytavla

Diytavla

Nu står tavlan på skänken…som ett litet konstverk…får se om vi behåller den som konstverk….eller om det blir ett glas-väggskåp till stugan!

Diytavla

Det var dagens enkla diytips! Ni missar väl inte Superskaparna ikväll på 7:an! Det är så kul att det äntligen skapats ett pysselprogram på tv, den går att se på tv4 play också..

Ha det bra! Kram Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen