Höstpyssel

Höstpyssel

Idag är det kanelbullens dag! Det har vi firat med hembakta kanelbullar, såå gott! Faktiskt mitt favoritbakverk, älskar bullar! Jag tänkte även vi skulle fira dagen med att pyssla kanelbullar! Naturen är fylld med fint pysselmaterial som man kan göra många roliga höstpyssel av. Häng med så visar jag hur man gör!

Höstpyssel

Höstpyssel med kastanjer

Något som är extrafint i naturen nu är de vackra kastanjerna! De kan man göra många söta höstpyssel av. Idag har jag skapat små kanelbullar genom att rita med vattenfast tusch på kastanjerna. Små knäckformar blir perfekt som “bullformar”

Höstpyssel material

Höstpyssel – material:

🌿 kastanjer
🌿 Poscapennor
🌿 knäckformar

Verktyg: limpistol om man vill limma fast knäckformen.

Kreativa Karin

Inspiration till naturpyssel

Jag vill passa på att rekommendera min vän Karins fantastiskt fina bok “Stora pysselboken natur” där finns massor av roliga idéer kring pyssel med naturmaterial. Perfekt att pyssla med barnen! Det här pysslet med “kanelbullar” har jag hittat i den här boken. Karin har valt att måla med hobbyfärg, och det funkar jättebra det med!

Höstpyssel

Höstpyssel kastanjer – gör så här:

  1. Börja med att torka av kastanjerna så att de är riktigt torra.
Poscapenna

2. Skaka Poscapennorna och pumpa fram färgen om pennorna är helt nya, eller legat oanvända länge.

Kastanjer

3. Jag använde en guldpenna (som jag hade hemma efter mitt samarbete) men har du en ljusbrun skulle det också vara fint. Rita en spiral, enklast från mitten och ut till mittkanten av kastanjen. Låt torka helt innan du fortsätter rita “pärlsocker”

4. Rita vita prickar “pärlsocker” mellan och på guldlinjerna.
5. Vill man säkra att de ska hålla riktigt väl (exempel om de ska användas i barnens lekkök) så kan man spraya dem med lack.

5. Sätt en dutt lim i en knäckform och tryck fast “kanelbulle-kastanjen”
Nu har ni en liten samling kanelbullar till barnens lekkök!

Vill ni se en film!

Visst är det kul med naturpyssel!

Höstpyssel

Så kul att skapa med naturens material! Jag har samlat en hel del ekollon, vackra löv (ligger pressade i böcker), kottar och mer kastanjer samt kapslarna. Det kommer säkerligen bli fler naturpyssel den här hösten, så billigt och miljövänligt!

🌿 Vill ni kika på ett till pyssel jag gjort med kastanjer, klicka in på länken.

Kram 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen