Pyssel barn

Pyssel barn

Just nu har vi något sorts Corona-karantän-kaos i vårt land. Jag har hjälpt till extra mycket nu på min förskola…då de flesta av personalen är sjuka, dottern ha fått hemmastudier, mannen jobbar hemma hela tiden…massa datorer och sladdar i vårt vardagsrum…och hemmamatlagning dygnet runt!😅 Ja tror de flesta av oss upplever detta på något sorts sätt på gott eller ont. Det kan ju vara bra att ha något att hitta på därhemma med de små barnen som kanske inte har något att göra. Fram med papper, färg och verktyg du har i köket! Någon timmes kreativitet är alltid bra! Idag bjuder jag på ett pyssel jag planerar att göra med barnen på förskolan. Varsågoda dagens Vintermålning ett himla enkelt pyssel för barn!

Pyssel barn

Pyssel barn – vintermålning

En vintermålning passar väl bra nu! I delar av landet har vi snö och i andra delar finns inget. Men toppen att skapa snökänslan inomhus! Det här är så enkelt att det även passar de allra minsta barnen! Man kan måla hur enkelt och hur avancerat som man vill!

Pyssel barn

Pyssel barn – material:

⛄️ Mörkblått papper
⛄️ Vit hobbyfärg
⛄️ Silverglitter

Verktyg: toarulle, pensel, kork, tops, papptallrik till färgen

Snögubbemålning

Snögubbemålning – gör så här:

  1. Börja med att hälla upp den vita färgen på en papptallrik. Plocka fram en rejäl pensel och drag ett sträck eller två nedtill på pappret, så att det ser ut som fluffig snö.
  2. Doppa nu en toarulle i den vita färgen och tryck tre ringar på höjden, så det liknar en snögubbe.
  3. Jag gjorde även små snögubbar genom att trycka en kork, tre tryck på höjden. Det är bara att använda fantasin, är det riktigt små barn kommer de att trycka mönster över hela pappret, det är ju fint också!
  4. Strö nu glitterpulver över den vitmålade färgen, så det blir extra glittrig snö!
Pyssel barn
5. Rita sedan med svart tuschpenna ögon, mun, hatt, armar. Min testmålning hade inte torkat ännu, så de små snögubbarna fick inga ögon och mun, det kan man rita dit senare.

6. Tag till sist en tops, doppa i färgen och dutta över hela pappret, så det ser ut som snöflingor.

Jag hoppas att ni fått härlig vinterpyssel-inspiration! Vill ni ha fler tips! Klicka på länkarna:

Vintrig snölykta av träkulor eller flirtkulor.
Sockerbitslykta – ett himla kul pyssel med sockerbitar. Man kan bygga iglos, sockerhus eller slott också!

Ha en fortsatt bra vecka!

Kramar 💖 Katarina

Picture of Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen