Superenkel chokladmousse

chokladmousse

Superenkel chokladmousse

Jippi, idag är det verkligen en lyckad dag, då jag har en liten nyhet att berätta! Till hösten kommer jag att göra ett större bloggjobb för Dr Oetker! Det blir bakning och pyssel på samma gång, mer vill jag inte avslöja just nu! Det kommer att bli massa bakning på landet i sommar, så familjen kommer att rulla fram…! Jag var bara tvungen att testa Dr Oetkers tårtmousse med chokladsmak, för att se hur den smakade! Snabbare chokladmousse har jag nog aldrig gjort! Så enkelt och gott! Med lite extra dekorationer såg moussen riktigt proffsig ut! Det var inte helt fel att ha något riktigt gott till fikat vid första Allsångskvällen med Lotta! Nu känns det som sommaren börjat!

chokladmousse

Snabbaste chokladmoussen

Ingredienser:

1 påse tårtmousse med chokladsmak
2 dl mjölk
1,5 dl grädde

Chokladmousse från Dr Oetker

Gör så här:

  1. Jag valde att göra den krämiga varianten på påsen.
  2. Vispa ned mixen i 2 dl mjölk, vispa med elvisp i 2 minuter.
  3. Vispa 1,5 dl grädde i en separat bunke, vänd ner i den färdiga moussen.
  4. Lägg upp i fina glas! Jag dekorerade med hackade salta pistagenötter, mandelspån och riven Marabou Raspberry.  Ät direkt, supergott!

Det är väl toppen när man kan fuska lite med bakningen ibland, och inte göra allt så avancerat. Det är ju väldigt bra att ha en mix hemma om man får oväntat besök!

Ha en jättebra dag!

Kram Katarina

Katarina Hörnberg

Katarina Hörnberg

Välkommen till pysselmagasinet Diy Sweden. En pyssel- och bakblogg som vill uppmuntra dig till kreativitet! En härlig blandning av pyssel, diy, trädgård och recept! Jag hoppas du blir inspirerad! /Katarina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen